Vilniuje sutiktos iš pasaulio 3x3 čempionato grįžusios rinktinės

Vilniuje sutiktos iš pasaulio 3x3 čempionato grįžusios rinktinės

Pirmadienį Vilniuje nusileido puikiai Pasaulio 3×3 čempionate pasirodę Lietuvos vyrų ir moterų rinktinės. Antverpene (Belgija) vykusiame turnyre vyrų trijulė iškovojo Pasaulio vicečempionų vardus, o moterys laimėjo 4-ąją vietą.



„Labai džiugu dėl merginų, kurioms šiek tiek pritrūko patirties. Žinom, ką taisysim, bet tikrai aukštas ir geras rezultatas, – kalbėjo 3×3 rinktinių vyr. treneris Dainius Novickis. – O dėl vaikinų, tikėjausi medalių, turbūt pritrūko laiko susižaisti šiai rinktinei.“

Lietuviai vyrai finale 16-21 nusileido Serbams. Bronzos medalius iškovojo prancūzai, nugalėję belgus. Ignas Vaitkus kartu su Dejan Majstorovic (Serbija) ir Thibaut Vervoort (Belgija) buvo išrinktas į simbolinį turnyro trejetuką.

Moterų rinktinė kovoje dėl bronzos medalių nusileido kinėms 11-21. Auksą iškovojo prancūzės, nugalėjusio Kanadą.


Atletus Vilniaus oro uoste pasitikęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas sveikino su neeiliniais pasiekimais ir kalbėjo apie galimybę tokio lygio čempionatą organizuoti mūsų šalyje.

„Norisi, kad kažkas vyktų Lietuvoje, minčių yra. Infrastruktūra gera, lietuviai mėgsta krepšinį, – sutiktuvėse kalbėjo LKF vadovas. – Antriem būti pasaulyje yra nuostabu, tai yra didžiulė pergalė Lietuvai.“

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: