Ketvirtfinalio dramoje – pratęsimo pareikalavęs jaunučių triumfas prieš turkus

Ketvirtfinalio dramoje – pratęsimo pareikalavęs jaunučių triumfas prieš turkus

FIBA nuotr.

Toliau neklumpanti Lietuvos U16 vaikinų rinktinė pademonstravo tvirtą charakterį ir sugebėjo pasiekti Europos čempionato geriausiųjų ketvertą.



Ilgą laiką varžovus vijęsi Tomo Purlio auklėtiniai ketvirtfinalio etape po pratęsimo 79:68 (15:27, 18:14, 18:15, 16:11, 12:1) parklupdė Turkijos rinktinę ir pateko į Senojo žemyno pirmenybių pusfinalį.

Nors didžiąją dalį rungtynių lietuviai atsiliko nuo varžovų, prieš lemiamą ketvirtojo kėlinio minutę švieslentėje degė lygybė – 67:67. Daugiau komandos nepasižymėjo, tad prireikė papildomų penkių minučių. Jose lyderių vedini lietuviai praleido tik vieną tašką, atrodė kur kas užtikrinčiau nei turkai ir įrodė savo pranašumą.

Į pergalę žūtbūtiniame mūšyje lietuvius atvedė Manto Laurenčiko ir Nojaus Indrušaičio tandemas. Pirmasis pelnė 23 taškus ir surinko 22 naudingumo balus, o antrasis pridėjo 17 taškų bei 20 naudingumo balų.


Dėl bilieto į finalą lietuviai susikaus penktadienį 19:45 val. su Graikijos bei Izraelio ketvirtfinalio poros nugalėtojais. Tiesioginė transliacija – FIBA „YouTube“ kanale.

Ketvirtfinalyje po atkaklaus starto į priekį išsiveržė turkai, jau pirmajame ketvirtyje nuo lietuvių atitrūkę dviženkliu atstumu – 15:27. Prieš pertrauką mūsiškiai kiek aptirpdė turėtą deficitą – 33:41.

Trečiajame ketvirtyje lietuviai sugebėjo išlyginti rezultatą (45:45), tačiau prieš ketvirtąjį kėlinį ir vėl teko būti besivejančių vaidmenyje – 51:56. Prabėgus penkioms minutėms, mūsiškiai persvėrė rezultatą – 60:57. Tuomet ant parketo užvirė itin nuožmi kova, pasibaigusi lygiu rezultatu (67:67) ir pratęsimu.

Per papildomas penkias minutes vaizdas jau buvo kur kas smagesnis – lietuviai nuo pirmųjų atakų buvo priekyje ir jame išsilaikė iki pat finalinės sirenos, kuri skelbė T. Purlio auklėtinių triumfą 79:68.

Lietuva: Mantas Laurenčikas 23, Nojus Indrušaitis 17, Kristupas Smirnovas 12, Paulius Narvilas 9, Matas Buteliauskas ir Nedas Raupelis po 6.

Turkija: Yagizas Aksu 16, Demiras Doganas 11, Keremas Erdemas 9, Eminas Kara 8, Erenas Erdoganas 7, Salihas Altuntas 6.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: