Šiandien vienintelė diena, kai Lietuvoje galite nusifotografuoti su NBA čempionų taure

Šiandien vienintelė diena, kai Lietuvoje galite nusifotografuoti su NBA čempionų taure

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) pagrindinis trofėjus pirmą kartą vienai dienai atvežtas į Lietuvą ir eksponuojamas Vilniuje.



Atnaujintą lygos čempionams įteikiamą taurę šiandien, ketvirtadienį, nuo 11 iki 23 val. galima apžiūrėti ir su ja pasidaryti asmenukę sostinės „OlyBet sporto baras ir grilis“ patalpose, kur surengta „Krepšinio diena“.

61 cm aukščio taurė yra pagaminta iš daugiau kaip 7 kg sidabro ir dengta 24 karatų auksu. Nuo 1977 m. taurę naujam NBA čempionui kasmet gamina pasaulyje žinoma JAV papuošalų kompanija „Tiffany & Co“. Pagrindinis NBA trofėjus, vadinamas Larry O‘Brieno taure, buvo atnaujintas 75-ajam NBA sezonui ir šiemet pirmą kartą įteiktas San Francisko komandai „Golden State Warriors“.

Larry O‘Brieno taurę į Vilnių atlydėjo NBA atstovai, jai Lietuvoje skirta speciali apsauga. O saugoti išties yra ką – tai vienas brangiausių sporto pasaulio trofėjų, kainuojantis apie 13,5 tūkst. JAV dolerių (apie 13,2 tūkst. eurų).


„Esame vienintelė pramogų įmonių grupė Baltijos šalyse, kuri gali pasigirti partneryste su aukščiausio lygio sporto žvaigždėmis, komandomis ir lygomis. Šios partnerystės leidžia prisidėti ne tik prie individualių sporto šakų populiarinimo, sportininkų augimo, bet ir kurti istorinius įvykius Lietuvoje. Puikus pavyzdys – pagrindinio NBA trofėjaus apsilankymas Vilniuje. Labai džiaugiamės, kad vienas įspūdingiausių trofėjų sporto pasaulyje ranka pasiekiamas ir sostinės gyventojams, ir svečiams“, – sako viena iš „Krepšinio dienos“ organizatorių Živilė Koncevičienė.

Šiandien, „Krepšinio dienos“ metu, “OlyBet sporto baras ir grilis“ patalpose, Konstitucijos pr. 20, Vilniuje, Larry O‘Brieno taurę galima apžiūrėti ir su ja nusifotografuoti nuo 11 iki 23 val. Krepšinio mėgėjai taip pat kviečiami dalyvauti Roko Jama Grajausko vedamame protmūšyje apie krepšinį, o nuo 19.30 val. stebėti Lietuvos ir Ispanijos rinktinių draugiškų rungtynių tiesioginę transliaciją.

Pagrindinis NBA trofėjus Lietuvoje bus eksponuojamas vieną dieną. Jau rytoj taurė bus išvežta į Latviją.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: