„Vytis-VDU“ tęsia komandos komplektaciją: jungiasi senbuviai ir į Lietuvą sugrįžtantys žaidėjai

„Vytis-VDU“ tęsia komandos komplektaciją: jungiasi senbuviai ir į Lietuvą sugrįžtantys žaidėjai

FIBA nuotr.

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybėms besiruošianti „Vytis-VDU“ krepšinio komanda tęsia pradėtus darbus ir komandos komplektaciją, siekdama po vienu krepšinio stogu surinkti visus geriausius ir perspektyviausius jaunuosius žaidėjus.



Tarp 14 NKL komandų kovosiančiai „Vytis-VDU“ ekipai šis sezonas, kuriam yra labai rimtai ruošiamasi, bus pilnas iššūkių. Pirmieji prie komandos prisijungė perspektyviausi U23 3×3 jaunimo rinktinės žaidėjai: praėjusį sezoną „Šilutės“ komandoje žaidęs Rokas Mačiulis, NKL čempionu atstovaujant „Gargždų“ komandą tapęs Ernestas Jonkus bei Eimantas Žilius, kuris pernykštį sezoną užbaigė „Kretingos“ ekipoje.

Toliau „Vytis-VDU“ sudėtį pildo jaunimas, kuris yra pagrindinė šios komandos varomoji jėga – prie ekipos jungiasi antram sezonui į komandą sugrįžtantis Augustinas Mikštas, komandos senbuvis Gabrielius Čelka bei Ispanijoje karjerą pradėjęs, o dabar į Lietuvą sugrįžęs Titas Januševičius.

Antram sezonui į komandą sugrįžtantis Augustinas Mikštas praėjusį sezoną su trenksmu debiutavo NKL ir krepšinio gerbėjus stebino įspūdingais rezultatais: mėnesio MVP, 50 naudingumo balų, 13,2 taškų ir 6 atkovotų kamuolių vidurkis bei laukiantis dar didesnis vaidmuo komandoje, ją palikus Aurelijui Pukeliui.


Titas Januševičius, karjeros pamatus pradėjęs statyti Ispanijoje ir savo žaidimu žibėjęs trečioje Ispanijos lygoje, šį sezoną ir savo karjerą nusprendė tęsti Lietuvoje. Krepšininkas pasakoja, jog turėjo galimybę likti Ispanijoje, bet gavęs pasiūlymą iš „Vytis-VDU“ ir sužinojęs, kad komandoje bus sudarytos geros sąlygos tobulėti, treniruotis ir derinti sportą su studijomis bei žais pora labai gerų ir artimų draugų, nusprendė grįžti.

Gabrielius Čelka savo karjerą pradėjęs „Žalgirio“ dublerių komandoje, „Vytis-VDU“ ekipoje skaičiuos jau ketvirtą sezoną. Praėjęs sezonas krepšininkui buvo sėkmingiausias karjeroje – nuolat tobulėjantis puolėjas pademonstravo geriausius rezultatus ir pagerino savo asmeninius rekordus.

Visi trys jaunieji krepšininkai aktyviai ruošiasi artėjančiam krepšinio sezonui, dalyvauja fizinio pasirengimo, individualiose treniruotėse bei aktyviai žaidžia trijulių krepšinį: rugpjūčio viduryje, Kaune finišavusiame Lietuvos 3×3 krepšinio lygos sezone, kartu su komanda Trakų „GEALAN“ užėmė trečiąją vietą, o dabar krepšininkai atstovauja U21 3×3 jaunimo rinktinei ir šiuo metu ruošiasi FIBA 3×3 Tautų lygos finaliniam etapui, kuris vyks rugsėjo 14-16 dienomis Rumunijoje. Jo metu išaiškės, kurią vietą užims lietuvių atstovaujama U21 3×3 rinktinė.

Minėti krepšininkai yra ne tik „Vytis-VDU“ krepšinio komandos dalis, bet ir VDU studentai. Gabrielius Čelka šiemet tęs Fizinio ir sveikatos ugdymo studijas, Augustinas Mikštas taps šios studijų programos pirmakursiu, o Titas Januševičius bus naujosios Sporto studijų programos studentas. Krepšininkai teigia, kad studijas VDU pasirinko dėl universiteto profesionalaus požiūrio į sportininkus ir teikiamų galimybių sportą derinti su studijomis, taip tobulėjant krepšinyje ir kartu įgaunant mokslo žinių.

Sportas.info

Video rekomendacijos: