LKF krepšinio gerbėjų prašo pasidalinti turimais senais vaizdo įrašais

LKF krepšinio gerbėjų prašo pasidalinti turimais senais vaizdo įrašais

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) prašo visus krepšinio gerbėjus pasidalinti bet kokiais turimais vaizdo įrašais apie krepšinį. Lietuvos krepšinio šimtmečio proga LKF siekia surinkti krepšinio video archyvą, o svarbiausia – į skaitmeninį formatą pakeisti visus vaizdo juostose, kompaktiniuose diskuose ar kitose pasenusiose laikmenose įamžintus krepšinio momentus.



„Dėkojame Giedriui Šlikui už puikią iniciatyvą, kuriai pritariame ir kurią palaikome. Galvoju, kad kiekvienas krepšinio gerbėjas turi tokių senų video kasečių su įvairių krepšinio rungtynių įrašais. Tad kviečiu ir raginu visus perduoti šiuos įrašus Giedriui ar krepšinio federacijai ir tie įrašai bus suskaitmeninti“, – iniciatyvą pristatė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Laidos apie krepšinio istoriją „Wikišliks“ kūrėjas ir vedėjas Giedrius Šlikas pažymėjo, kad tokia archyvo skaitmenizacija yra būtina, nes vaizdo kasetėse laikomi įrašai bėgant laikui gali būti prarasti.

„Galėsime grąžinti kasetes kartu su suskaitmeninta medžiaga. Įdomu visokie įrašai, LKL, BBL, NEBL, TV laidos. Bandom viską išsaugoti, kad neprapultų“, – kalbėjo Giedrius Šlikas.


Norintys pasidalinti turima video medžiaga gali susisiekti tiesiogiai su Giedriumi Šliku telefonu 8 659 55102 arba elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Arba galite pristatyti laikmenas į Lietuvos krepšinio federaciją adresu Santakos g. 11, Kaunas.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: