Tikslų nekeičianti „Sūduva-Mantinga“: „Praktiškai turime naują komandą“

Tikslų nekeičianti „Sūduva-Mantinga“: „Praktiškai turime naują komandą“

Nuotr. Vytautas Kuralavičius / NKL

Naujasis „7bet-NKL“ sezonas startuoja spalio 6-ąją dieną, todėl komandos jau pradėjo pasiruošimą. Tarp jų – ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.



Prieš sezono startą NKLyga.lt kviečia susipažinti su atsinaujinusia lygos favorite – „Sūduvos-Mantingos“ komanda.

Nesėkmė finale. Praeitais metais marijampoliečiai „7bet-NKL“ buvo sunkiai sustabdoma  jėga – jie reguliariajame sezone su 32 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais užėmė pirmąją vietą, ketvirtfinalyje 3-0 nukovė Šakių „Vytį“, pusfinalyje 81:59 susidorojo su Kauno r. „Atletu“, bet finale 73:77 po dramatiškos kovos turėjo pripažinti „Garžgdų“ ekipos pranašumą, kuri galop iškeliavo į Lietuvos krepšinio lygą (LKL).

Tačiau 2015-2016 ir 2016-2017 m. sezonuose čempionų titulą į Marijampolę atvežęs treneris Marius Kiltinavičius nesiruošia palikti klubo su pralaimėto finalo kartėliu. Vieneriems metams sutartį pratęsęs M. Kiltinavičius šį sezoną vėl mėgins užkopti ant aukščiausios pakylos, tik šįkart su pasikeitusiu komandos veidu.


Išsibarstęs branduolys. Marijampolės komanda tarpsezonyje turėjo didelių netekčių. „Sūduvos-Mantingą“ paliko lygos naudingiausias žaidėjas Šarūnas Beniušis, simbolinio penketuko pripažinimo sulaukęs Aurimas Urbonas bei tokie svariai prisidėję krepšininkai kaip Lukas Aukštikalnis, Ignas Labutis, Edvinas Jezukevičius ir Aurimas Kieža.

„Man džiugu, kad tiek Aurimas, tiek Šarūnas nuėjo į LKL. Labai džiaugiuosi už tuos vyrus, kurie nuėjo į aukštesnį lygį. Džiaugiuosi ir dėl L. Aukštikalnio, kuris išvažiavo į Rumuniją“, – apie išvykusius lyderius NKLyga.lt svetainei sakė M. Kiltinavičius.

„Vertinu komplektaciją gerai, nors daug praradome – labai nedaug žaidėjų tų pačių liko. Kažkiek žaidėjų norėjome išsaugoti ir tam dėjome pastangas. Vienus buvo lengviau, kitus – sunkiau. Jie padės naujokams prisitaikyti“, – tarpsezonio darbus aptarė M. Kiltinavičius.

Marijampolės ekipai pavyko išsaugoti keturis žaidėjus: Evaldą Džiaugį, Tautvydą Kliučinyką, Žygimantą Šimonį ir Justą Nausėdą.

Be to, dar vienam sezonui klube liko ir du jauni marijampoliečiai gynėjai: 16-metis Augustas Merkys ir 18-metis Ainoras Rapolavičius.

Komandos naujokai. Visgi „Sūduvos-Mantingai“ reikėjo pastiprinimo, tad į komandą atvyko šeši naujokai. Net trys iš jų – praėjusio sezono varžovai iš Šakių „Vyčio“ klubo. Tai – Aurelijus Pukelis (vid. 15,4 tšk., 8,8 atk. kam.), Marijus Užupis (11,9 tšk.,5,2 atk. kam.) ir Paulius Beliavičius (10,1 tšk., 4,4 rez. perd.).

„Kai prarandi tiek žaidėjų, tai ieškai visų galimybių ir įmanomų variantų. Praktiškai turime naują komandą. Dabar turime lipdytis, bet esu patenkintas visais. Visa Šakių trijulė yra mums labai įdomi ir džiaugiuosi, kad jie pas mus atėjo. Jie – daug metų šioje lygoje žaidžiantys krepšininkai, kurie jau dabar yra įrodę savo vertę“, – sprendimą prisivilioti patyrusius žaidėjus iš Šakių aiškino M. Kiltinavičius.


Taip pat marijampoliečių gretas papildė 2020-2021 m. sezone su M. Kiltinavičiumi Kėdainių „Nevėžyje“ dirbęs Domantas Vilys, iš Regionų krepšinio lygos (RKL) atvykstantis 20-metis puolėjas Henrikas Kalnius bei vienintelis komandos legionierius 31-erių Viktors Iljins iš Latvijos.

„V. Iljins – patyręs žaidėjas, kuris geba skaityti visas krepšinio situacijas. Jis moka pataikyti ir sužaisti po krepšiu. Aukštų žaidėjų rinkoje didelio pasirinkimo nebuvo, todėl džiaugiamės, kad pavyko jį pasikviesti, – apie naujoką kalbėjo Marijampolės komandos strategas. – D. Vilys yra alkanas žaidėjas, kuris vis dar siekia įrodyti savo vertę. Jis sutiko žengti žingsnelį atgal, kad galėtų vėliau padėti du žingsnius į priekį. Aš labai juo tikiu.“

Sezono tikslas. Praėjusiame sezone vos per vieną pergalę nuo išsvajoto titulo likusiai „Sūduvos-Mantingai“ šių metų tikslas yra aiškus.


„Tikslas – laimėti lygą. Suprantame, kad tai nebus paprasta, bet turime sau kelti aukščiausius tikslus, – tvirtino M. Kiltinavičius. – Mes pradėjome truputį vėliau sportuoti negu kiti. Kol kas pagrindinis akcentas buvo fizinis rengimas. Turėjome tik keletą treniruočių salėje, bet sužaidėme jau draugiškas rungtynes su Vilniaus „Rytu-2“. Dabar vis dažniau eisime į salę ir šlifuosime krepšinį.“

Pirmąsias oficialias „7bet-NKL“ naujojo sezono rungtynes Marijampolės ekipa žais spalio 6 d. su Kauno r. „Atletu“.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: