I. Pagalys prieš MKL startą: „Stengsimės padovanoti kuo daugiau pergalių“

I. Pagalys prieš MKL startą: „Stengsimės padovanoti kuo daugiau pergalių“

SKM nuotr.

Graži „Vilniaus duonos“ ir Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) draugystė tęsis ir 2022–2023 m. sezone.



Nuo 2021 m. pavasario su geriausia Lietuvos krepšinio mokykla bendradarbiaujanti „Vilniaus duona“ yra generalinė 2005 m. gimusių vaikinų „SKM-I Drakonai“ komandos rėmėja.

Reprezentacinė mokyklos komanda šį sezoną varžysis prestižiniame Moksleivių krepšinio lygos (MKL) U18 čempionate.

Ši ekipa net 4 kartus iš eilės tapo savo amžiaus vicečempione, o šį sezoną sau taip pat kelia tikslą užlipti ant prizininkų pakylos.


„Džiaugiamės besitęsiančia partneryste su „Vilniaus duona“. Man, kaip treneriui, labai smagu, kad Lietuvos verslas nori prisidėti prie jaunųjų krepšininkų ugdymo, o mes savo rėmėjams ir visiems komandos sirgaliams stengsimės padovanoti kuo daugiau pergalių“, – kalbėjo „SKM-I Vilniaus duonos“ vyriausiasis treneris Ignas Pagalys.

I. Pagalys komandos vyr. trenerio poste pakeis ilgametį komandos vadovą Karolį Čyžių, kuris artėjantį sezoną dirbs su kitomis SKM komandomis ir vadovaus 2005 m. gimusių vaikinų pagrindu sudarytai Vilniaus „Rytas-MRU-VKM“ komandai, kuri varžysis Regionų krepšinio lygos (RKL) B divizione.

I. Pagalys praėjusią vasarą dirbo Lietuvos U17 rinktinės trenerių štabe ir kartu ja pasaulio čempionate iškovojo 4 vietą.

Tradicijas ir naujoves savo gamyboje sujungianti „Vilniaus duona“ pirmąją savo kepyklą Lietuvos sostinėje atidarė 1882 m. ir šio metu yra šalies duonos rinkos lyderė ir didžiausia kepykla Baltijos šalyse.

Antrąjį šimtmetį duonos kepimo tradicijas puoselėjanti „Vilniaus duona“ siekia prisidėti ir prie Lietuvos krepšinio pergalių:

„Matome prasmę padėti jaunajai Lietuvos krepšininkų kartai, o visas partnerystės su SKM laikas yra paženklintas kokybiškais renginiais ir sėkmingais projektais, – sako „Vilniaus duonos“ vadovas Artūras Kokoškinas.

„Vilniaus duona“ savo produkcija reguliariai prisideda prie įvairių mokyklos švenčių, renginių, kalėdinių dovanų auklėtiniams.


Didžiausias iki šiol kartu įgyvendintas SKM ir „Vilniaus duonos“ projektas – „3×3“ turnyras, vykęs praėjusios vasaros pradžioje ir taip uždaręs įspūdingą 15-ąjį SKM auksinį sezoną.

Šiame turnyre dalyvavo 90 komandų, o moksleivius savo dėmesiu ir prizais apdovanojo tokios krepšinio žvaigždės kaip Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai, Lietuvos čempionės Vilniaus „Kibirkšties” vyr. treneris Gitautas Kievinas, pirmasis LKL naujokų biržos šaukimas Donatas Sabaliauskas.  tarptautinės kategorijos teisėjas Gvidas Gedvilas, sveikos gyvensenos treneris Alanas Dzeranovas, krepšinio komentatorius Vaidas Čeponis, sporto žurnalistė Gintarė Grikštaitė.

Artimiausioje ateityje SKM ir „Vilniaus duona“ ruošiasi įgyvendinti dar vieną ambicingą ir prasmingą projektą – kartu suorganizuoti Lietuvos darželinukų čempionatą.


„Ši partnerystė džiugina, nes savo tiesioginiu įsitraukimu galime prisidėti prie darželinukų, moksleivių ir jų šeimų įtraukimo į sveiką gyvenseną. Dabar  yra įvairiausių mitybos tendencijų ir mes norime reabilituoti duoną kaip naudingą maisto produktą. Duona, kuri yra pilnagrūdė, su mažai cukrų ir turi daug skaidulų yra sveikas maistas ir to nereiktų užmiršti“, – kalbėjo „Vilniaus duonos“ atstovas A. Kokoškinas.  

I. Pagalio vadovaujami SKM krepšininkai MKL U18 sezoną pradės spalio 8 d., šeštadienį, kuomet namuose priims Plungės SRC krepšininkus.

SKM.lt

Video rekomendacijos: