Dar neregėtos aukštumos: geriausia Lietuvos trijulių krepšinio ekipa – antra pasaulyje

Dar neregėtos aukštumos: geriausia Lietuvos trijulių krepšinio ekipa – antra pasaulyje

Kovo 8 dieną atsinaujinus FIBA 3×3 krepšinio klubiniam reitingui rekordines aukštumas jame užfiksavo geriausia Lietuvos trijulių ekipa nauju pavadinimu – Raudondvario „Hoptrans“.



Šakiams anksčiau atstovavusi komanda pasauliniame reitinge šiuo metu žygiuoja antra ir nusileidžia tik Ubo „Huishan“ ekipai iš Serbijos.

Tokių aukštumų Lietuvos trijulių klubinis krepšinis dar nematė – iki šiol aukščiausiai buvo užkopta iki 4-osios reitingo pozicijos.

„Hoptrans“ ketvertuką sudaro keturi geriausi Lietuvos krepšininkų reitingo žaidėjai – Aurelijus Pukelis, Marijus Užupis, Paulius Beliavičius ir Modestas Kumpys. Visi jie yra ir Lietuvos rinktinės kandidatai.


„Labai smagu, kad pakilome į antrą vietą. Džiaugiuosi, kad su visa komanda išlikome kartu, kai kitos komandos išsibarstė. Tikiuosi, ateinantis sezonas bus puikus, pavyks išvengti traumų ir iškovoti įspūdingų pergalių“, – teigė „Hoptrans“ krepšininkas M. Užupis.

Naujuoju tituliniu komandos rėmėju tapo Europoje puikiai žinoma logistikos įmonių grupė „Hoptrans“, su 3×3 krepšiniu žengianti išvien jau kelis metus.

„Vystant 3×3 krepšinį Lietuvoje, jau daug metų nuosekliai prisidedame prie svarbiausios svajonės – Lietuvos 3×3 krepšinio rinktinių patekimo į olimpines žaidynes. FIBA sistema lemia, kad didžioji dalis reitingo taškų, kurių dėka į olimpines žaidynes galima patekti be atrankos, surenkama būtent klubų turnyruose. Todėl šiais metais žengiame dar vieną žingsnį ir tampame pajėgiausios Lietuvos 3×3 komandos rėmėjais“, – bendradarbiavimu džiaugėsi „Hoptrans“ personalo ir administracijos vadovė Kristina Belopetravičienė.

Artėjančiame trijulių krepšinio sezone bus itin svarbu fiksuoti gerus rezultatus klubiniame krepšinyje – būtent čia renkami reitingo taškai, kurių gausiausiai sukaupusios trys šalys lapkričio 1 dieną bus apdovanotos olimpiniais kelialapiais į Paryžių.

Šiuo metu Lietuvos vyrų rinktinė pasaulyje žengia trečia, o tokia pozicija garantuotų debiutą olimpinėse žaidynėse jau kitąmet.

Sportas24.lt

Video rekomendacijos: