Didžiajame RKL finale iškovotą titulą „Kupiškis” skyrė gerbėjams („Trakai” laimėjo bronzą)

Didžiajame RKL finale iškovotą titulą „Kupiškis” skyrė gerbėjams („Trakai” laimėjo bronzą)

RKL nuotr.

Nostra.lt-RKL B diviziono didžiajame finale Kupiškio KK „Kupiškis” rezultatu 98:77 (26:16, 25:23, 22:25, 25:13) palaužė vos septyniese žaidusią Vilniaus „Ryto-MRU” komandą ir taip iškovojo čempionų titulą. Abi komandos turės galimybę kitą sezoną žaisti Nostra.lt-RKL A divizione.



Rungtynes sėkminga ataka pradėjo „Kupiškis”, bet vilniečiai laikėsi tvirtai įsikibę varžovų ir kovojo su jais taškas į tašką. „Ryto-MRU” padėtis ėmė prastėti pirmojo kėlinio antrojoje pusėje, kai kupiškėnai pelnė 8 taškus iš eilės ir įgijo dviženklę persvarą (21:11). Antrajame kėlinyje „Kupiškis” toliau tolo nuo varžovų – ketvirčio viduryje komandas skyrė jau net 16 taškų (42:26). Iki kėlinio pabaigos Vilniaus krepšininkams pavyko šiek tiek sumažinti deficitą (51:39).

Po ilgosios pertraukos „Rytas-MRU” tęsė bandymus atsitiesti ir atkovojo 5 taškus (53:46), o vėliau „Kupiškio” persvara dar sumažėjo (62:57). Trečiojo kėlinio pabaigoje komandas teskyrė 3 taškai (65:62), tačiau kupiškėnai padidino tempą ir ketvirtį baigė pirmaudami 9 taškais (73:64).

Ketvirtąjį kėlinį komandos pradėjo apsikeisdamos greitomis atakomis – „Kupiškiui” du taškus pelnė Evaldas Rastenis, o „Ryto-MRU” gretose taikliai iš toli metė Paulius Velutis. Prabėgus 3 minutėms kupiškėnai vis dar lyderiavo 8 taškais (80:72), o po dar dviejų minučių – jau 12 taškų (89:77). Rungtynėms artėjant link pabaigos „Kupiškis” ir toliau baudė varžovus tritaškiais bei didino persvarą (94:77), užtvirtindami pergalę didesniu nei 20 taškų skirtumu.


Didžiojo finalo naudingiausias žaidėjas – „Kupiškio” įžaidėjas Evaldas Rastenis. Evaldas per 38 minutes pelnė 26 taškus (4/5 dvit., 6/10 trit.), atkovojo 9 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 2 varžovų pražangas ir surinko 32 naudingumo balus.

„Ryto-MRU” komandoje rezultatyviausiai žaidė Paulius Velutis, per 35 minutes įmetęs 24 taškus (4/9 dvit., 5/13 trit., 1/1 baud.), atkovojęs 4 kamuolius, atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavęs 1 varžovo pražangą ir uždirbęs 16 naudingumo balų.

„Kupiškio” treneris A. Puzelis: „Padovanojome sirgaliams puikią pergalę

„Ryto-MRU” vyr. treneris Saulius Kuzminskas tikino, kad komanda atidavė visas jėgas ir džiaugiasi antra vieta.

„Aikštelėje atidavėme viską, visas jėgas ir visą širdį. Mes nelikome antri – mes iškovojome antrąją vietą. Manau, mūsų tikrasis finalas buvo vakar. Tai yra didžiulis pasiekimas visiems ekipos jaunuoliams, jų tėvams ir treneriui”, – sakė S. Kuzminskas.

„Kupiškio” vyr. treneris Alvydas Puzelis džiaugiasi, kad puikus komandos žaidimas padovanojo Kupiškio miestui įspūdingą pergalę.

„Ekipa žaidė labai gerai. Padovanojome sirgaliams puikią pergalę, – teigė A. Puzelis. – Kupiškio miestas nusipelnė geros komandos, todėl džiaugiamės, kad pavyko iškovoti tokį pasiekimą.“.


***

Nostra.lt-RKL B diviziono mažajame finale BC „Trakai” po įtemptos ir varginančios kovos rezultatu 93:87 (19:29, 28:19, 19:23, 27:16) nugalėjo Druskininkų „Druskininkus” ir pasidabino bronzos medaliais.

„Druskininkai” rungtynes atidarė dviem greitomis ir rezultatyviomis atakomis, kurios uždirbo 4 taškus. Tokį pranašumą ekipa išlaikė iki pirmojo kėlinio vidurio, kai „Trakai” pelnė 7 taškus iš eilės ir išsiveržė į priekį (14:11). Po trijų minučių Dariaus Kibildžio tritaškis druskininkiškiams suteikė 8 taškų persvarą (18:26), o Gusto Muzikevičiaus paskutinės sekundės metimas iš aikštelės vidurio taip pat buvo taiklus (19:29).


Antrojo kėlinio pradžioje trakiškiai pelnė 8 taškus iš eilės ir beveik pavijo „Druskininkus”, bet Aistis Lukoševičius atliko galingą dėjimą į krepšį ir leido druskininkiškiams vėl šiek tiek atitolti (31:38). Ketvirčio pabaigoje „Trakai” surengė rezultatyvių atakų seriją išvertė varžovus iš lyderių pozicijos (43:42). Priešininkai į tai atsakė taiklių tritaškių lietumi (45:48).

Per ilgąją pertrauką jėgas atgavę Druskininkų krepšininkai netrukus pirmavo 7 taškais (49:56). Trečiojo kėlinio antrojoje pusėje trakiškiai ėmė kvėpuoti varžovams į nugarą (62:64), tačiau atkakliai kovoję „Druskininkai” iš visų jėgų laikėsi priekyje ir kėlinį baigė su 5 taškų pranašumu (66:71).

Ketvirtajame kėlinyje „Trakai” ir toliau neleido priešininkams ramiai atsikvėpti – ketvirtąją minutę rezultatas jau buvo lygus (77:77). Tris minutes komandos kovojo taškas į tašką, o tada trakiškiai įgijo vienu taikliu metimu nepanaikinamą persvarą (85:81). Paskutinėse miutėse „Druskininkų” krepšininkams kilo rimtų sunkumų bandant įveikti „Trakų” gynybą, o tuo pasinaudoję trakiškiai skirtumą padidino dar 4 taškais (91:83), užsitikrindami nelengvą pergalę.


„Trakų” gretose naudingiausiai rungtynes sužaidė ekipos lyderis Lukas Bankieta. Lukas per 35 minutes pelnė 12 taškų (2/4 dvit., 1/1 trit., 5/6 baud.), atkovojo net 13 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 3 metimus, išprovokavo 5 varžovų pražangas ir uždirbo 33 naudingumo balus.

„Druskininkams” daugiausiai taškų – 22 – uždirbo Darius Kibildis (31 min, 3/4 dvit., 4/10 trit., 4/4 baud.), taip pat atkovojęs 3 kamuolius, atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavęs 2 varžovų pražangas ir surinkęs 15 naudingumo balų.

„Druskininkų” trenerio asistentas V. Alminas: „Apetitas auga bevalgant”


„Druskininkų” trenerio asistentas Vytautas Alminas teigė, jog nors sezono rezultatai viršijo lūkesčius, pralaimėjimas mažajame finale vis tiek skaudus.

„Sezono pradžioje nesitikėjome pakliūti į finalo ketvertą, tačiau su kiekviena pergale lūkesčiai vis didėjo – kaip sakoma, apetitas auga bevalgant, – tikino V. Alminas. – Gaila, kad iš finalo ketverto rungtynių namo grįšime be medalių. „Trakai” yra stipri komanda, o mums šiek tiek iki jų pritrūko.”

„Trakų” vyr. treneris Edvinas Justa džiaugėsi komandos pademonstruota charakterio stiprybe.


„Šiose rungtynėse komanda parodė, kad turi stiprų charakterį – beveik visą rungtynių laiką pirmavo varžovai. Ketvirtajame rungtynių kėlinyje atsiskleidė ekipos psichologinė stiprybė, ir rezultatas tai atspindi,” – teigė E. Justa.

„Kadangi komanda nauja, buvo sunku nuspėti jos žaidimą, todėl sezono pradžioje tikslas buvo patekti į atkrintamąsias. Kai pakliuvome į finalo ketvertą, buvome pasiryžę kovoti dėl čempionų titulo, – pasakojo „Trakų” treneris. – Gaila, kad nepavyko to padaryti, tačiau sezoną visada smagu užbaigti su pergale ir medaliais.”

RKL.lt

Video rekomendacijos: