Į NKL finalą žengęs V. Pliauga gyrė saviškius: „Atsidavimas negailint savęs“

Į NKL finalą žengęs V. Pliauga gyrė saviškius: „Atsidavimas negailint savęs“

Nuotr.: D. Lukšta / NKL

Kauno „Žalgiris-2“ po penkerių metų pertraukos žengė į „7bet-NKL“ finalą. Nors pusfinalis su „Telšiais“ nebuvo lengvas, nes po dviejų kėlinių kauniečiai atsiliko dviženkliu skirtumu (26:36), tačiau viskas apsivertė po ilgosios pertraukos.



„Žalgirio-2“ vyr. treneris Vytautas Pliauga tikino, kad jo auklėtiniams pavyko priprasti prie triukšmingos šeimininkų atmosferos ir tai leido pusfinalyje 79:71 palaužti telšiškius.

„Kaip ir matėte, buvo nervingos ir įtemptos rungtynės, – po pergalės kalbėjo V. Pliauga. – Labai buvo sunku vadovauti komandai, nes didelis triukšmas. Šiandien ypatingai buvo svarbi koncentracija. Dėl to didelio noro praradome kamuolių – neatsitvėrėme, neatsikovojome. Bet po dviejų kėlinių į viską žiūrėjome daug ramiau. Žaidėjai adaptavosi, priprato prie triukšmo bei pavyko pabėgti ir laimėti.“

Po dviejų kėlinių turėjote 10 taškų deficitą. Su kokiomis mintimis išėjote į ilgąją pertrauką?

– Natūralu, kad kai pralaimi, tai būna ne kokios mintys. Pasižiūrėjome, kur stringame ir turime problemą. Pirmoje pusėje susikūrėme gerus metimus, tiesiog nepataikėme. Stengėmės toliau susikurti tuos pačius metimus ir po to atsirišo krepšys. Tikrai noriu pagirti, kad nepraradome kovingumo, realiai iki pat galo kovojome. Tas yra labai svarbu mūsų komandoje.

Jūsų komanda atkovojo 18 kamuolių puolime. Ką tai pasako apie komandą?
– Tai charakteris, noras laimėti. Ne kiekvieną dieną žaidžiame finalo ketvertą. Vien atsidavimas negailint savęs. Fantastiška.

Liutauras Lelevičius trečiajame kėlinyje pataikė svarbių metimų ir užvedė komandą. Kiek šis emocinis lyderis buvo svarbus?
– Visą laiką vis išlenda kažkas. Dėl to mes ir esame stiprūs, nes vieną kartą turime vieną emocinį lyderį, kitą kartą – kitą. Tai – mūsų vizitinė kortelė. Komandoms yra labai sunku ruoštis prieš mus, nes nežinai, kas gali kiekvienose rungtynėse iššauti. Kai duoda tokią bangą, negali sustoti.


Šeštadienį finalas su Mažeikių „M Basket“, kurie turės daugiau poilsio negu jūs. Ką manote apie tai?
– Aš rūbinėje pasakiau ir dabar galiu pasikartoti, kad finalai tam, kad juos laimėti. Pirmiausia, reikia nusiraminti, susidėlioti visas detales, ką norime naudoti ir kaip žaisti. Svarbiausia, kad vaikinai išsimiegotų, pailsintų kūną – atliktų visas reikiamas procedūras ir rytoj eiti kautis.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: