„Barselonos“ stovykloje Vilniuje dirbsiantis S. Kuzminskas: „Tai bus nauda visam Lietuvos krepšiniui“

„Barselonos“ stovykloje Vilniuje dirbsiantis S. Kuzminskas: „Tai bus nauda visam Lietuvos krepšiniui“

Lietuvą ir Katalonijos perlą Barseloną pastaraisiais metais jungia daug nematomų gijų. Lietuviai visada mėgdavo atostogauti šiame fantastiškame mieste, o pastaraisiais metais Lietuva su šiuo megapoliu sieja ir daug krepšinio reikalų.



„Barcelonos“ klubą treniruoja vienas geriausių Lietuvos krepšinio specialistų Šarūnas Jasikevičius, komandoje žaidžia Rokas Jokubaitis, o balandį reprezentaciniame Katalonijos klube debiutavo ir Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) ilgametis auklėtinis Kasparas Jakučionis.

„Barcelonos“ ir Kauno „Žalgirio“ komandos susitiks ir Eurolygos ketvirtfinalio serijoje, o dar daugiau Barselonos Lietuvoje bus artėjančią vasarą. Liepos 3–8 dienomis (pirmadienį–šeštadienį) Vilniuje pirmą kartą įvyks „Barca Academy“ vaikų ir jaunimo krepšinio stovykla.

Likus daugiau nei dviem mėnesiams iki neeilinio renginio pradžios organizatoriai paskelbė, kad stovykloje laisvų vietų jau nebėra.


„Džiaugiamės, kad stovykla sulaukė tokio dideli susidomėjimo. Nors šiai dienai laisvų vietų jau nebėra, praktika rodo, kad per du mėnesius žmonių planai gali pasikeisti, todėl suteikiame galimybę moksleiviams stoti į laukiančiųjų sąrašą ir būti pirmiems eilėje, jeigu kažkas iš įsigijusių kelialapį atsisakytų dalyvauti stovykloje. Matydami tokį didelį susidomėjimą individualaus meistriškumo stovyklomis, siūlome moksleiviams ir „Skills Academy“ organizuojamą „Ignalina Camp‘23“ stovyklą, kur dar turime šiek tiek laisvų vietų.

Daugiau informacijos apie vasaros krepšinio stovyklas visada rasite svetainėje SKM.lt.  

„Barca Academy“ stovyklos metu jaunieji Baltijos šalių krepšininkai tobulės kartu su Katalonijos klubo jaunimo akademijos treneriais, o geriausiai stovyklos metu pasirodę dalyviai pelnys galimybę vykti į Barseloną ir savo įgūdžius pademonstruoti „Barcos“ jaunimo akademijoje.

„Barcelonos“ jaunimo krepšinio akademijos treneriams stovyklos metu talkins SKM treneriai Gintautas Vileita, Artūras Leščinskas, Artūras Seržantas ir Vilniaus „Ryto“ jaunimo komandų treneris Saulius Kuzminskas.  

Buvęs krepšininkas, dabar SKM treneriu dirbantis G. Vileita akcentavo Katalonijos puoselėjamą krepšinio stilių:

„Laukia labai įdomi stovykla, nes kiekviena šalis turi savo krepšinio mokyklą. Ispanų ir konkrečiai katalonų krepšinio mokykla man asmeniškai yra viena įdomiausių. Jie turi didžiulį greitį, sprendimo priėmimo greitį ir kokybę, ką rodo jų aukščiausio  meistriškumo krepšininkai ir Ispanijos rinktinės pasiekimai. Man tai labai patinka ir įdomu bus stebėti, kaip katalonų treneriai sugeba to pasiekti. Informacijos yra labai daug, bet gyvas bendravimas yra visai kas kita. Mes, treneriai, turime dalintis savo patirtimi.“

Tuo metu kartu su „Ryto“ jaunimo komandų treneris S. Kuzminskas sakė:


„Tai bus nauja patirtis, dirbant su vieno didžiausių Europos grandų sistema. Manau, čia galėsiu save realizuoti kaip treneris ir patobulėti. Visas ispanų krepšinis, įskaitant tuos laikus, kai brolis žaisdavo Malagos „Unicaja“ klube, išsiskiria greičiu, intensyvumu visų rungtynių metu. Bus labai įdomu pamatyti viską iš arti ir kažką pritaikyti savo treniruotėse. Šiuo metu „Barcelona“ yra labai arti Lietuvos daugeliu aspektų ir tai labai džiugina. Tokio kalibro stovykla Lietuvoje vyksta pirmą kartą ir aš labai džiaugiuosi dėl viso šalies krepšinio.“

Vilniuje vyksianti stovykla skirta 9–15 metų berniukams ir 10–16 metų mergaitėms.

Stovyklos kaina su apgyvendinimu – 675 Eur.


Į kainą įskaičiuota visos krepšinio treniruotės, konsultacijos, „Barcelonos“ aprangų komplektai, pilnas maitinimas, 5 nakvynės Vilniuje esančiame viešbutyje, transportas, kineziterapeutas, medicinos paslaugos, draudimas, nuolatinė vaikų priežiūra, laisvalaikis, pramogos ir visa kita stovyklos programa.

Stovyklos kaina be apgyvendinimo – 525 Eur.

SKM

Video rekomendacijos: