„Olimpo“ vyr. treneris S. Buškevicas: „Sezonui esame pasiruošę“

„Olimpo“ vyr. treneris S. Buškevicas: „Sezonui esame pasiruošę“

Nuotr. E. Žaldaris / NKL

Palangos „Olimpas“ stoja prie sezono starto linijos. Palangiškių laukia kovos ne tik su Nacionalinės krepšinio lygos („7Bet-NKL“), bet ir su LKL klubais, skelbia



„Olimpas“ pasirengimo sezonui ciklą užbaigė kaimyninėje Latvijoje, kur 83:94 (12:26, 19:29, 29:20, 23:19) nusileido „BK Liepaja“ klubui.

Vangiai rungtynes pradėjęs „Olimpas“ vienu metu turėjo net 27 taškų deficitą ir palangiškiams trūko nedaug – likus 2 minutėms komandas teskyrė 6 taškai (79:85), bet laimėti nepavyko.

Iš viso Sandžio Buškevico ir Renaldo Seibučio treniruojamas „Olimpas“ sužaidė ketverias draugiškas rungtynes su latvių klubais – dukart pralaimėjo Liepojos ekipai, taip pat nusileido „BK Ogre“, bet įveikė „BK Ventspils“.


Duotame interviu „Vakarų Ekspresui“, S. Buškevicas džiaugiasi, kad pasirengimo cikle palangiškiai žaidė su elitiniais latvių klubais.

„Žaidėjams reikės rodyti charakterį, nes tai bus visai kitas lygis. Stengsimės pasiūlyti lygią kovą kiekvienam varžovui, – apie Citadele Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą kalbėjo strategas. – Galėjome rinktis silpnesnes komandas, bet norėjome stiprių varžovų – taip geriausiai pamatai, kur reikia tobulėti.“

Rezultatyviausiai pasirengimo cikle žaidė Karolis Guščikas, kuris rinko po 14 taškų ir atkovojo po 8 kamuolius.

Jam geriausiai talkino Šarūnas Valunta vidutiniškai pelnydamas po 11, (65,2 proc. dvit.), Tadas Budrys po 10,8, Marius Runkauskas ir Tautvydas Baltrušaitis po 7 ir Paulius Danisevičius pridėdavęs po 6,8 taško bei 5,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Esame pasirengę sezonui, – toliau dėstė „Olimpo“ vyr. treneris. – Žinome, kaip norime žaisti. Aišku, reikia tobulėti ir gynyboje, ir puolime, bet tai laiko klausimas. Kiekvienai naujai komandai reikia laiko įsižaisti, reikės ir mums.“

Sezono išvakarėse „Olimpą“ pasiekė džiugi žinia – Palangai suteiktas vardinis kvietimas į Citadele Karaliaus Mindaugo taurę, kurioje teks varžytis su LKL klubais.

Pirmajame etape palangiškiai susitiks su „Šiauliais“, Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ ir Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“.


Jei kėdainiečiai įveiks FIBA Europos taurės atranką, jie Citadele KMT startuos nuo antrojo etapo, taip atverdami kelią šių varžybų pirmajame etape rungtis „Šilutės“ komandai.

S. Buškevicas įsitikinęs, kad dalyvavimas KMT – puiki galimybė ir žaidėjams, ir komandai.

„Norime žaisti su LKL klubais ir patys augti kaip komanda, – sakė vyr. treneris. – Čia žaidėjams reikės rodyti charakterį, nes tai bus visai kitas lygis. Stengsimės pasiūlyti lygią kovą kiekvienam varžovui.


Žaisime trejas rungtynes per savaitę, bet, žinia, žaidėjai labiau mėgsta žaisti nei treniruotis, todėl rungtynių maratonui esame pasiruošę. Kai turi tokį šansą, reikia naudotis ir nebijoti.“

Dalyvavimas KMT varžybose ir padidėjęs rungtynių skaičius paskatino „Olimpą“ stiprinti sudėtį, todėl prie komandos prisijungė du nauji žaidėjai – gynėjai Robertas Syčius ir Justas Vieversys.

193 cm ūgio 23-erių J. Vieversys Palangos komandai atstovavo ir 2017-2019 m. Vėliau sezoną praleido Joniškio „Delikatese“, o pastaruoju metu žaidė Pordenonės „Horm Italia“ klube Italijoje. 181 cm ūgio 23-erių R. Syčius atvyko iš Jonavos „Cbet“.


Naują sezoną „Olimpas“ pradės spalio 5 dieną išvykos rungtynėmis su Šakių „Vyčiu-VDU“, o pirmąsias oficialias rungtynes Palangos arenoje žais spalio 7 dieną su Kauno „Žalgirio“ dubleriais.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: