NKL apžvalga: nepralaimėjusios ekipos, lemiami metimai ir lygos snaiperiai

NKL apžvalga: nepralaimėjusios ekipos, lemiami metimai ir lygos snaiperiai

Nuotr. D. Lukšta / NKL

Praskriejo dar viena savaitė „7bet-NKL“ čempionate, kuriame praūžė 15 rungtynių skirtinguose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Turnyrinėje lentelėje kol kas išlieka trys be pralaimėjimų žygiuojančios komandos – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, „Telšiai“ ir Joniškio „Delikatesas“.



nklyga.lt pristato svarbiausius įvykius aikštelėje iš antrosios „7bet-NKL“ pirmenybių savaitės.  

Dramatiškos pabaigos Telšiuose ir uostamiesčiuose

Likus kiek daugiau nei minutei iki mačo pabaigos tarp „Telšių“ ir Šakių „Vyčio-VDU“ ekipų, priekyje dar buvo telšiškiai (75:69). Tačiau trys Deivido Kumelio tolimi metimai nubraukė visą šeimininkų pranašumą ir likus 0,8 sekundės rezultatas tapo lygus (78:78). Visgi mačo herojumi tapo „Telšių“ puolėjas Rolandas Jakštas, kuris pagavo į orą išmestą Aurimo Urbono perdavimą ir spėjo pataikyti lemiamą metimą iš po krepšio – 80:78.


Atkakli kova vyko ir uostamiestyje, kuriame susikovė Vilkaviškio „Perlas“ ir Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“. Švieslentėje degant rezultatui 87:87, paskutinėje Vilkaviškio ekipos atakoje, gynėjas Ajare Sanni prametė iš toli, o kamuolį puolime atkovojęs Ignas Labutis taip pat metė nesėkmingai. A. Sanni, būdamas tarp kelių priešininkų, įmušė kamuolį į krepšį (89:87) ir taip atnešė „Perlui“ pergalę.

Pralaimėjimo skonio dar nepajautę „Telšiai“ išvykoje parklupdė Palangos „Olimpą“ dramatišku stiliumi. Likus 19 sekundžių Palangos ekipos veteranas Marius Runkauskas išlygino rezultatą tolimą metimu (89:89) ir privertė telšiškius prašyti minutės pertraukėlės. Į baudos aikštelę įsiveržęs „Telšių“ puolėjas Ovidijus Kaminskis išprovokavo pražangą ir realizavo vieną baudos metimą iš dviejų (90:89), o savo laimę likus kelioms atakos sekundėms pamėginęs Julius Kazakauskas iš vidurio aikštės buvo netikslus.

Intensyvus, bet tvirtas startas

Pirmadienį sezoną pradėjusios „Sūduvos-Mantingos“ komandos laukė nemenkas išbandymas – 4 rungtynės per 6 dienas. Ir nors po pirmųjų dviejų mačų Aurelijus Pukelis ir Paulius Beliavičius išvyko į Puerto Rike vykstantį 3x3 turnyrą, su šiuo iššūkiu Marijampolės ekipa susitvarkė puikiai.  

Visus varžovus įveikę marijampoliečiai keturias akistatas vidutiniškai laimėjo 16,3 taško skirtumu. Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai išvykoje 82:73 nugalėjo Kauno „Žalgirį-2“, namų tvirtovėje 94:71 įveikė Klaipėdos „Neptūną-Akvaservį“, taip pat 93:75 įveikė „Šilutę“ ir Vilniaus „Steką“ – 83:68.  

„Nėra lengva, pabandykite patys suvaldyti tokią situaciją, kai vienas išvažiuoja, kitas sugrįžta. Tačiau mes nesiskundžiame, neverkiame, turime tą situaciją ir turime su tuo gyventi bei bandysime išsirutulioti, kadangi kelis mėnesius turėsime vargti su šiuo dalyku“, – po rungtynių maratono kalbėjo komandos vyr. treneris T. Gaidamavičius.

Neklumpantys snaiperiai


Viena iš pagrindinių „Sūduvos-Mantingos“ sėkmingo žaidimo priežasčių yra tritaškiai. Marijampoliečiai kol kas yra daugiausiai ir taikliausiai iš toli atakuojanti lygos komanda, kurie ir praėjusį sezoną pagal išmestus tolimus šūvius buvo antroje vietoje. Per 4 rungtynes vidutiniškai po 28,5 karto nuo tritaškio linijos metantys „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai realizuoja po 13,3 metimo (46,5 proc.).

Taikliausiai marijampoliečių gretose meta Marijus Užupis, kuris per 4 mačus yra pataikęs 9 iš 12 bandymų (75 proc.), o jam geriausiai talkina Tautvydas Kliučinykas su 11 sėkmingų tritaškių iš 16 (68,8 proc.).

Metimas iš aikštės vidurio


Jau, atrodo, tradicija tampa Vilniaus „Steko“ fantastiniai metimai iš vidurio aikštės. Antrajame ture vykusioje „Steko“ ir Vilniaus „Ryto-2“ akistatoje sėkmingą tolimą šūvį paleido Aistis Pilauskas, o praėjusią savaitę, išvykoje su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, tai pakartojo gynėjas Paulius Semaška.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: