Antrosios NKL savaitės MVP G. Dimoke: „Turiu gerą šansą parodyti save“

Antrosios NKL savaitės MVP G. Dimoke: „Turiu gerą šansą parodyti save“

„7bet-NKL“ antrosios savaitės naudingiausiu žaidėju tapo Kauno r. „Atleto“ puolėjas iš Prancūzijos – Gedeonas Dimoke.



22-ejų 202 cm ūgio krepšininkas praėjusią savaitę per dvejas rungtynes rinko 26,5 taško, 7,5 atkovoto kamuolio, 1,5 rezultatyvaus perdavimo, 1,5 perimto kamuolio bei 25 naudingumo balų rodiklius, o jo atstovaujama Kauno ekipa pasiekė dvi pergales iš dviejų.

„Krepšinis – komandinis sportas, o vyriausiasis treneris ir komandos draugai manimi tikrai pasitiki bei leidžia atsiskleisti turint kamuolį rankose. Todėl tai yra labiau komandinis, nei individualus, apdovanojimas“, – sužinojęs, kad buvo išrinktas „7bet-NKL“ savaitės MVP kalbėjo G. Dimoke.

Namų rungtynėse su Vilniaus „Rytu-2“ puolėjas per 29 minutes pelnė 25 taškus (6/11 dvit., 4/7 trit.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 23 naudingumo balus.


Mače su Vilkaviškio „Perlu“ prancūzas per 33 minutes pelnė 28 taškus (9/13 dvit., 2/7 trit., 4/4 baud.), sugriebė 9 kamuolius, perėmė 2 kamuolius ir įsirašė 27 efektyvumo balus.

„Aš žinau ką sugebu, tačiau prieš tai nesu gavęs nieko panašaus, todėl esu labai dėkingas, – pasakojo krepšininkas. – Ypač džiaugiuosi dėl dviejų pergalių iš eilės po pirmų dviejų pralaimėtų rungtynių. Manau, jog galime nuveikti kažką didesnio, kadangi komandos mikroklimatas gerėja, o prie to tikrai prisidėjo ir šios pergalės.“

Sezono starte „Atletas“ išvykoje 80:81 dramatiškai nusileido lygos debiutantams – „Jurbarkui-Kariui“ ir Joniškio „Delikatesui“ – 75:89. Sėkmingas G. Dimoke žaidimas padėjo kauniečiams atsitiesti ir namuose įveikti Vilniaus „Rytą-2“ – 82:90 bei išvykoje Vilkaviškio „Perlą“ – 69:65.  

„Pirmose dvejuose rungtynėse dar neturėjome tokios chemijos, galbūt nebuvome taip pasiruošę laukiantiems varžovams, – tęsė puolėjas. – Kaip ir minėjau, komandos mikroklimatas gerėja, tad neturime daug priežasčių abejoti savimi žaidžiant prieš bet kurią komandą. Turime viens kito užnugarį ir dabar suprantame, jog galime laimėti.“

Praėjusį sezoną Prancūzijoje be komandos praleidęs puolėjas treniravosi individualiai, pakeitė agentą ir nusprendė savo karjeros kryptį pasukti į Lietuvą.   

„Pasitikėjau savimi, todėl klubo peržiūroje nebandžiau būti pasikėlęs ir stengiausi atskleisti save aikštelėje bei rodyti skaičius, ką turi daryti kaip krepšininkas, – sakė prancūzas. – Tačiau dabar, kai atmosfera gerėja, žmonės pradėjo labiau mane gerbti, nes kaip žaidėjas ir komandos draugas galiu kažką duoti, o to ir reikia mūsų ekipai.

Kadangi visos rungtynės yra transliuojamos, jaučiu, kad šioje lygoje turiu gerą šansą parodyti save. Tikiuosi, kad šiame sezone pamatysite dar ne vieną dėjimą, todėl būkite pasiruošę ir vėl mane išvysti.“


NKLyga.lt

Video rekomendacijos: