Mirė legendinio trenerio V. Garasto žmona Irena

Mirė legendinio trenerio V. Garasto žmona Irena

Trečiadienio naktį Kazio Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės Petrašiūnų skyriuje, eidama devyniasdešimt antruosius metus, staiga mirė buvusi sportininkė, pedagogė Irena Garastienė. Apie tai pranešė žurnalistas Vidas Mačiulis, rašo Sportas24.lt.



„Žinomas krepšinio treneris, LKF garbės prezidentas Vladas Garastas, antradienio vakarą aplankęs sergančią žmoną net neįtarė, kad kitos dienos rytą telelefonu išgirs liūdną žinią apie Ireną. Ji iškeliavo amžinybėn, tenai, kur prieš porą mėnesių buvo palydėta velionės sesuo Gražina Pranckevičienė, o 2022-ųjų rugsėjį – staiga Vokietijoje miręs sūnus Virginijus. Jį amžiams priglaudė Petrašiūnų kapinės, kuriose bus palaidoti ir mamos palaikai“, – rašo V. Mačiulis.

Irena Aleksiūnaitė, Žemaitijos dukra iš Tryškių, Vilniaus pedagoginiame institute baigė aukštuosius fizinės kultūros ir gamtos mokslus, buvo aktyvi sportininkė, sprinterė. 1950 ir 1951 metais Irena tapo Lietuvos 100 metrų bėgimo čempione. Biržuose ji buvo Sporto mokyklos direktorė, trenere, Kaune – tuometinės keturiasdešimtos vidurinės mokyklos fizinio lavinimo mokytoja. Sostinėje, dar būdama studentė, susituokė su Lietuvos valstybiniame kūno kultūros institute studijuojančiu lengvaatlečiu ir krepšininku Vladu Garastu, su kuriuo laimingai išgyveno 66 metus.

Sportas24.lt

Video rekomendacijos: