NKL reguliariojo sezono atomazga ir paskutiniai neatsakyti klausimai

NKL reguliariojo sezono atomazga ir paskutiniai neatsakyti klausimai

Likus dviem paskutiniams Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) turams, vis aiškesnis tampa ir galutinis reguliariojo sezono paveikslas.



Po antrojo etapo keturi stipriausi klubai tiesiogiai keliaus į ketvirtfinalį, o 5-12 vietas užėmusios komandos varžysis aštuntfinalyje iki dviejų pergalių.

Aštuntfinalio nugalėtojai prisijungs prie kitų keturių ketvirtfinalio dalyvių ir kovos iki trijų pergalių. Pusfinaliuose ir finaluose taip pat bus varžomasi serijose iki trijų pergalių.

Tinklalapis nklyga.lt kviečia pažvelgti į dabartinę situaciją turnyrinėje lentelėje ir joje paskutinius kabančius klausimus.


Pirmoji vieta. Šeštadienį pratęsimo pareikalavusioje dramoje Palangos „Olimpas“ (31-5) namų tvirtovėje 95:92 pranoko Šakių „Vytį-VDU“. Ši pergalė palangiškiams buvo reikšminga tuo, kadangi ji padėjo pajūrio ekipai laimėti reguliarųjį sezoną bei pratęsti jų pergalių seriją iki devyniolikos.

Antroji vieta. Dėl antrosios pozicijos kova vis dar tęsiasi, o dėl jos grumiasi „Telšiai“ (29-8) ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (28-8). Šios ekipos akis į akį susitiko praėjusią savaitę, o lyderių mūšį laimėjo telšiškiai – 70:62.

Marijampoliečiai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau, tačiau tarpusavio pranašumą turi „Telšiai“, kurie tiesioginius konkurentus šį sezoną įveikė 3 kartus iš 4.

Vienintelis būdas marijampoliečiams pakilti į antrąją vietą – laimėti likusias rungtynes prieš Palangos „Olimpą“ ir Vilkaviškio „Perlą“ bei laukti „Telšių“ nesėkmės prieš Kauno „Žalgirį-2“.

Abu klubai yra stipriai atsiplėšę nuo likusių grupės komandų, todėl gali būti ramūs turėdami bent trečiąją vietą.

Ketvirtoji vieta. „Jurbarkas-Karys“ (18-19) žengia ketvirtoje pozicijoje, kuri leidžia išvengti aštuntfinalio etapo, o žemiau esantis „Vytis-VDU“ (17-19) ir „Perlas“ (17-19), nors ir turi po pergalę mažiau, bet taip pat yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Jurbarkiečių namų tvirtovėje lauks paskutinė dvikova su svečiais iš Šakių, tad pergalės atveju „Jurbarkas-Karys“ užsitikrintų ketvirtąją vietą, nes turi tarpusavio pranašumą prieš abi žemiau esančias ekipas.


„Vytis-VDU“ savo sirgalių akivaizdoje taip pat susikaus su „Perlu“, kurį šį sezoną jau įveikė 2 kartus iš 3. Vilkaviškio komandos situaciją pagerintų pergalė bent 24 taškų persvara, kuri leistų turint vienodą pergalių skaičių stovėti aukščiau už „Vytį-VDU“.

Paskutinėje reguliaraus sezono akistatoje „Perlas“ namuose priims Marijampolės ekipą.

Septintoji vieta. Kauno „Žalgiris-2“ (16-20) yra septinti ir žemiau iš pirmojo pogrupio nukristi negali, o paskutiniuose 2 mačuose žalgiriečių lauks „Telšių“ ir „Olimpo“ išbandymas. Nors praėjusio sezono čempionai neturi pranašumo nei prieš „Vytį-VDU“, nei „Perlą“, tačiau kažkurio iš vieno klubo abiejų nesėkmių atveju, šansų pakilti į šeštąją vietą kauniečiai dar teoriškai turi.


Aštuntoji vieta. Tuo metu Ukmergės „Stekas“ (21-16) jau užsitikrino aštuntąją poziciją bei laukia savo varžovo aštuntfinalyje – Joniškio „Delikateso“.

Devintoji vieta. „Delikatesas“ (18-18) praėjusią savaitę patyrė nesėkmę Kretingoje, todėl taip pat pakilti aukščiau ar nukristi žemiau nebegali ir atkrintamosiose kausis su ukmergiškiais.

Dešimtoji vieta. Kauno r. „Atletas“ (14-23) yra dešimtas, o vienuolikta yra vieneriomis rungtynėmis mažiau sužaidusi „Kretinga“ (14-22).


„Atleto“ krepšininkai prieš kretingiškius turi geresnį tarpusavio taškų balansą, todėl jeigu komandos liks su vienodu pergalių skaičiumi, aukščiau bus Garliavoje žaidžianti komanda.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: