D. Motiejūno trauma – šansas rinktinėje atsiskleisti D. Saboniui ir G. Orelikui?



Donato Motiejūno trauma gerokai sujaukė Lietuvos rinktinės pasiruošimo planus Europos krepšinio čempionatui.



D. Motiejūno agentas Virginijus Bulotas ir rinktinės treneris Jonas Kazlauskas gerokai abejoja lietuvio šansais atstovauti savo šaliai Senojo žemyno pirmenybėse.

Kas galėtų pakeisti sunkiojo krašto puolėjo ir „centro" pozicijoje galintį žaisti 213 cm ūgio žaidėją?



Sunkiojo krašto pozicijoje gali žaisti ir tikrai tai darys Jonas Mačiulis, Linas Kleiza ir Paulius Jankūnas. Tiesa, L. Kleiza savo sprendimo dėl atstovavimo rinktinei dar nėra paskelbęs.

Brolių Darjušo ir Kšištofo Lavrinovičių šansai vėl apsivilkti rinktinės aprangą vertinami prieštaringai.

Galima daryti prielaidą, kad D. Motiejūno situacija gerokai sustiprino Domanto Sabonio ir Gedimino Oreliko galimybes. Abu atletai šį sezoną savo ekipose yra tarp pagrindinių lyderių, abu yra jauni ir trokšta įrodyti savo vertę.

Šiemet Vilniaus „Lietuvos ryto" gretose atsiskleidęs gegužę 25-ąjį gimtadienį minėsiantis G. Orelikas Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) vidutiniškai renka po 14 taškų, atkovoja po 4 kamuolius, atlieka 2 rezultatyvius perdavimus ir yra vienas rezultatyviausių čempionato žaidėjų.

Stabilų žaidimą puolėjas rodė ir Europos taurėje – 15 taškų ir 4 atkovoti kamuoliai.

Debiutinį sezoną NCAA lygoje sužaidęs 18-metis Domantas Sabonis galėjo pasigirti 10 taškų ir 4 atkovotais kamuoliais.

Agentūros „East players" vadovas: „Kol kas neskubinčiau įvykių. Apie G. Oreliko galimybes kalbėti nenorėčiau, nes tai iš mano pusės butų neobjektyvu. Kalbant apie D. Sabonį, tik laiko klausimas, kada jis bus rinktinėje. Donato Motiejūno pakeisti negali niekas, nes jis žaidimu savo komandą padaro daug universalesnę."


Krepšinio treneris Šarūnas Sakalauskas: „Šiais laikais sporto medicina Amerikoje yra aukščiausio lygio ir reikia būti optimistams bei tikėtis, kad viskas bus gerai. Krepšininko patekimą į rinktinę apsprendžia ne tik jo galimybės, bet ir kartu žaidžiantys komandos draugai. Šiuo atveju labai daug priklauso, ar vidurio puolėjai bus puolamo, ar gynybinio tipo. D. Sabonis, manau, tikrai bus tarp rinktinės kandidatų ir yra vertas bent vasarą pasportuoti kartu su vyrais. Tai jaunas ir įdomus žaidėjas."

{youtube width="500"}kQ0cE0YSwq8{/youtube}

{youtube width="500"}zDlwX6uwsoQ{/youtube}


alt





Balys Šmigelskas | Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: