Šaro sveikinimų sulaukęs D. Maskoliūnas: „Darysime viską, kad tokių rungtynių kaip Belgijoje nepasikartotų“ (VIDEO)



Po gėdingo pralaimėjimo belgams Dariaus Maskoliūno kariauna atgavo pasitikėjimą savo jėgomis ir padovanojo savo gerbėjams pirmą pergalę.

Per antras Europos čempionato atrankos etapo C grupės rungtynes lietuviai 97:89 Vilniuje įveikė Čekijos rinktinę. D. Maskoliūnui tai buvo pirma pergalė vadovaujant nacionalinei šalies komandai.

Po mačo Darius Maskoliūnas atskleidė, kad sulaukė Šarūno Jasikevičiaus sveikinimo.

„Labai prastai jautėmės po pirmų rungtynių, buvo gėda prieš fanus, kurie vyko į Belgiją. Nesinori prisiminti tų rungtynių. Noriu fanams padėkjoti, kad jie nenusigręžė nuo mūsų, palaikymas buvo puikus. Negaliu daug žadėti, bet darysime viską, kad tokių rungtynių kaip Belgijoje nepasikartotų.



Gal neįvertinome belgų. Tai mums trenkė stipriai. Todėl rengdamiesi žaisti su čekais ilgai peržiūrėjome jų vaizdo įrašus. Bandėme mūsų žaidėjams parodyti kuo daugiau detalių. Rungtynės su čekais nebuvo lengvos, gynyboje momentais atrodėme tragiškai – praleidome 89 taškus. Tai nepriimtina. Reikia stipriai gerinti gynybą.

Noriu padėkoti vyrams, kad atvyko padėti rinktinei. Kad nesugriuvo po nesėkmės Belgijoje. Ir šiandien atrodė, kad čekai jau perlaužia rungtynes. Bet mūsų žaidėjai nesulūžo, kabinosi, pabėgo ir laimėjo.

Ačiū Donatui Motiejūnui, kad atvažiavo. Jis mėnesį buvo be rungtynių ir gydėsi traumą. Jam buvo sunku suspėti taip gintis. Manyčiau, rungtyniavo  jis 50 proc. savo galimybių.

Devyniolikmetis Rokas Jokubaitis puikiai susitvarkė su spaudimu, atliko perdavimus, atkovojo kamuolių, gerai žaidė gynyboje. Labai norėjau jį matyti rinktinėje.

Dar noriu pagirti Lauryną Birutį. Jis sužaidė fantastiškai. Jis buvo vienas raktų į pergalę.

Ir labai norėjau, kad dabar mūsų sąskaitoje būtų dvi pergalės, bet yra kiek kitaip”, - teigė D. Maskoliūnas.

Ar sulaukėte sveikinimo iš Jasikevičiaus?


– Taip, sulaukiau (Šypsosi- aut. past.).

Ar yra realu, kad kitame „lange“ išvystume daugiau žalgiriečių?

– Kai tokie santykiai tarp FIBA ir Eurolygos, šitie klausimai nediskutuotini. Pats dirbu Eurolygos klube ir puikiai žinau, kad negalime duoti žaidėjų rinktinei ir stabdyti savo pasiruošimo Eurolygos rungtynėms. Gerai, čia klubo interesai, bet čia jie turi išspręsti karą. Nuo šito kenčia visi. Neturime geriausių žaidėjų ir kol bus tokia langų sistema, niekas nesikeis. Bet įsivaizduokit, kaip tada „Žalgiris“ ruoštųsi rungtynėms be 5 lyderių? Kas tada „Žalgirį“ suprastų?


Jei dabar prasidėtų „langas“, ką darytumėte kitaip?

– Nelabai, ką gali daryti kitaip – turi tiek pat laiko ir tuos pačius žaidėjus. Krepšinio žmonės esate ir žinote, kad nelabai galiu, iš ko daugiau imti. Vėlgi turime tą pačią situaciją – kelios treniruotės ir panašiai laiko. Visgi kitame lange būtų lengviau, nes jau pažįstu žaidėjus. Kitaip kažką daryti nėra galimybių.

VIDEO pateiksime netrukus









Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: