E. Bendžius po pergalės: „Šiandien fanai mums davė impulsą“ (L. Biručio komentaras)



Po gėdingo pralaimėjimo belgams Dariaus Maskoliūno kariauna atgavo pasitikėjimą savo jėgomis ir padovanojo savo gerbėjams pirmą pergalę.

Per antras Europos čempionato atrankos etapo C grupės rungtynes lietuviai 97:89 Vilniuje įveikė Čekijos rinktinę. D. Maskoliūnui tai buvo pirma pergalė vadovaujant nacionalinei šalies komandai.

Šiose rungtynėse Eimantas Bendžius pataikė šešis tritaškius, pelnė 26 taškus ir padėjo ekipai iškovoti pergalę.

„Pirmiausia noriu padėkoti fanams, kurie susirinko ir Belgijoje. Jiems nepademonstravome gero žaidimo. Šiandien fanai mums davė impulsą. Įmetėme lengvus taškus. Pirmuosius tris kėlinius nežaidėme gerų rungtynių, vėliau mums pavyko susiimti ir pademonstruoti geresnį žaidimą.



Pralaimėjimas belgams lengvai sukrėtė, norėjosi ir prieš save, ir prieš sirgalius įrodyti, kad čia buvo tik atsitiktinumas. Atrodė pirmus tris kėlinius irgi sunkai sekėsi, bet vis tiek parodėme klasę ir laimėjome.“, – teigė E. Bendžius.

„Pralaimėjimas belgams lengvai sukrėtė. Norėjome kiekvienas asmeniškai įrodyti, kad esame stipresni. Parodėme savo klasę”, - per spaudos konferenciją kalbėjo rezultatyviausias rinktinės žaidėjas E. Bendžius. - Trečią kėlinį pradėjome energingai, bet čekus paleidome. Ketvirtame kėlinyje agresyviai gynėmės, keitėmės. Tai išmušė varžovus iš ritmo, bet vis tiek čekams sekėsi pelnyti taškų. Bet negalėjo per visas rungtynes pataikyti tokių metimų”.
    


Prie pergalės solidžiai prisidėjo ir Laurynas Birutis, kuris per 15 minučių pelnė 17 taškų, pataikęs 5 iš 8 dvitaškių, 7 iš 9 baudų.

„Geras žaidimas puolime. Šiame lange tikrai nežibėjome gynyboje, nors per antrą rungtynių pusę kažkiek nuėmėme jų taškų – iki pertraukos praleidome net 47.

Mače prieš belgus atrodėme į save nepanašūs. Šiandien stengėmės žengti į aikštę su visiškai kitokia energija.

Kalbant apie Roko Jokubaičio pasirodymą, tai gan gerai pasirodė. Aš su juo žaidžiau „Žalgiryje“, todėl vienas kitą jaučiam. Tikrai ieškojo ir rado mane“, - teigė L. Birutis.











Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: