D. Maskoliūnas: „Žalgiriui“ aš visada stengsiuosi padėti (Treniruotėje apsilankė ir FIBA vadovas)

FIBA nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, Palangoje vykstančioje „Betsafe“ pasiruošimo stovykloje, baigė pirmąjį pasiruošimo etapą.



Likus savaitei iki treniruočių stovyklos pabaigos rinktinės krepšininkai didesnį dėmesį skirs darbui krepšinio aikštelėje, kur bandys perprasti trenerio sumanymus ir ruošis kontrolinėms rungtynėms su Latvijos ir Estijos rinktinėmis, kurios liepos 24 ir 25 dienomis vyks Taline.

Po pirmos stovyklos dalies savo mintimis pasidalijo rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas.

„Šiuo metu esu viskuo labai patenkintas. Matosi, kad krepšininkai po karantino išsiilgę krepšinio. Net suprantant, kad ši stovykla yra specifinė, vis tiek žaidėjų atsidavimas yra 100 proc. Tai yra didelė pagarba ir smagu dirbti.


Kalbant apie jaunimą. Tai niekas nesiskundžia, viskas gerai.

Sekmadienį ir pirmadienį planuojame sužaisti du tarpusavio mačus, kur žaidėjai bus suskirstyti į žalius bei baltus“, - sakė D. Maskoliūnas.

Treneris atskleidė, kokie uždaviniai bus keliami antroje stovyklos dalyje.

„Antroje dalyje privalome žaidėjus suvesti į sistemą tiek puolime, tiek ir gynyboje. Kartosime ir kartojame derinius. Taip pat tobuliname ir supažindiname su dalykais, kurie bus reikalingi žaidžiant rungtynes.

Šiuo metu kontaktinio krepšinio negali žaisti Artūras Gudaitis, kuris nėra praėjęs medicininio patikrinimo Sankt Peterburgo „Zenit“ klube. Tuo tarpu Arnoldas Kulboka turėjo problemų su keliu, tai ir jo gal ir sulauksim“, - pasakojo strategas.

D. Maskoliūnas taip pat sulaukė klausimo, ar buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris padarys paslaugą „Žalgiriui“ ir leis susižaisti Rokui Jokubaičiui bei Marekui Blaževičiui, kurie kitą sezoną abu rungtyniaus LKL čempionų gretose.

„Turime tik 10 žmonių, nes keli dar negali dirbti su kontaktu, tai nėra lengva. Planavome daugiau žaidėjų turėti, bet dabar yra kaip yra. „Žalgiriui“ aš visada stengsiuosi padėti, bet Roko ir Mareko pastovaus dueto nepažadu“, - teigė specialistas.


Treniruotėje apsilankė ir FIBA vadovas Andreas Zagklis:





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: