D. Maskoliūnas: „Parodėme, kad turime savyje savigarbos” (VIDEO)

FIBA nuotr.

Dariaus Maskoliūno treniruojama Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Europos čempionato atrankos varžybose iškovojo antrą pergalę. Lietuviai sekmadienį Vilniuje 84:71 nugalėjo Belgijos ekipą, kuriai pirmame rate buvo pralaimėjusi 65:86.



Ši pergalė buvo atgaiva po tragiško penktadienio, kai lietuviai neatsilaikė prieš Danijos krepšininkus.

„Kiek ši pergalė pataisė nuotaiką po penktadienio pralaimėjimo Danijos rinktinei?” – po pergalės prieš belgus spaudos konferencijoje buvo paklaustas D. Maskoliūnas.

“Aišku, pataisė, - atsakė treneris. - Tai, ką matėme penktadienį, niekas nenori matyti, ypač Lietuvoje. O šiandien matėme, kaip lietuviai užsivedę, kokia energija žaidžia, kaip kovoja prieš gerai susižaidusią Belgijos rinktinę, kuri demonstruoja fizišką krepšinį. Pavasarį ji mus pastatė taip į vietą, kad net skauda dabar. Dabar vyrai nuo pirmųjų minučių parodė, kad varžovai neturi šansų. Vyrai parodė turintys savigarbos. Nežinau, kodėl mums taip pasitaiko, kad gauname į veidą, o paskui su dvigubu pykčiu vožiame atgal”.


Pasiteiravus, ar buvo akcentuotas tarpusavio taškų pranašumą, strategas atsakė neigiamai: „Nė karto neakcentavome. Jei žinote situaciją grupėje, tai nėra svarbu”.

Lietuvos rinktinė C grupės atrankos varžybas baigs kitų metų vasario mėnesį. 20 dieną lietuviai žais su Čekija, o 22 dieną – su Danija.

Į klausimą, ar treneris rinktinėje ką nors keistų prieš lemiamą etapą, D. Maskoliūnas taip atsakė: „Mes treniruotes turėjome antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį, turime naujus šešis žmones. Gal nemoku taip greitai naujokams viską perteikti, esu dėkingas, kad jie stengiasi. Klubuose jie turi po 50 derinių, čia reikia išmokti dar kitų gynybos sistemų. Nenorėčiau pralaimėti danams. Bet ar galiu ką nors pakeisti taip greitai, nekalbant apie tai, kad neturime teisės pralaimėti danams? Aš nesugebėjau per trumpą laiką paruošti žaidėjų, kad nugalėtume danus. O kas vyko šiandien, patys matėte”.





Alfa.lt

Video rekomendacijos: