D. Maskoliūnas gynė rinktinę nuo aštrių rimbų: „Žibalo pylimas nepadeda niekam“

D. Maskoliūnas gynė rinktinę nuo aštrių rimbų: „Žibalo pylimas nepadeda niekam“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė vasario 22 d. (pirmadienį) Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje žaidė 2022 metų Europos čempionato atrankos etapo C grupės paskutiniojo – šeštojo turo – rungtynes su Danijos komanda, nugalėjo varžovus 77:76 (25:19, 16:18, 17:23, 19:16) ir pateko į Europos pirmenybes.

Po mačo rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas nesutiko su mintimi, kad lemiamose Europos čempionato atrankos rungtynėse prieš Danijos ekipą jo auklėtinius lydėjo sėkmė.

„Kiek laisvų metimų padarėme, savo klubuose žaidėjai taip atakuoja 40 proc. taiklumu. Kiek mes jiems leidome pataikyti tritaškių, o kiek metimų du plius vienas... Gal kelis kartus danus lydėjo sėkmė. Mes sustodavome, bet lyg ir kantriai žaidėme, provokavome jų pražangas, gynyba atrodė visai nieko. Bet danams buvo laimingi metimai, tada prasidėjo spaudimas. Faktas, bet Manto Kalniečio paskutinis blokas buvo švarus.



Mane neramina, kad žaidžiame banguotai. Yra žaidėjų, kuriais pasitikiu, bet kartais jie išnyksta, atrodo, kad tai kiti žmonės. Galbūt jaunus žaidėjus varžo rinktinės marškinėliai, bet tas bangavimas ir mane, ir rinktinę išmušė iš vėžių. Atrodo, kontroliuojame žaidimą, bet bum bum ir sugriūname, o tada turime iš naujo keltis".

Paisteiravus, kodėl Europos čempionato atranka Lietuvai buvo tokia sunki, D. Maskoliūnas sakė: „Belgų komanda gera, čekų – taip pat. Jie ta pačia sudėtimi žaidžia jau nežinia kiek sezonų. Aš ir pats nesitikėjau, kad jie taip gerai sužais.

Su čekais žaisdami kontroliavome situaciją nuo pirmos iki paskutinės minutės. Atrodė, kad būtų pakakę 60 proc. tokio žaidimo per šios dienos rungtynes su danais ir būtų viskas gerai. Bet sunku pasakyti, kodėl viskas ne taip. Pagarba danams. Jie jau pasirodė gerai. Ant jų nekabėjo Damoklo kardas, jų rankos nebuvo surištos. Šiandien rizikavome leisdami mesti jų aukštaūgiams iš toli – jie viską pataikė. Paskui galvoji – gal neteisingą taktiką pasirinkome".

Strategas taip pat patraukė per dantį ir žurnalistus.



„O ko jūs liūdite? Aš nesakau, kad reikia klykti iš džiaugsmo, bet jūs ir jūsų kolegos tuos kibiriukus paruošę laikot, tačiau dar pasilaikykite tas frazes apie fiasko ir katastrofas.

Šiuo sunkiu laikotarpiu ne tik krepšinyje, bet ir pasaulyje dėl pandemijos, visi ir taip neramūs bei suirzę. Žibalo pilimas į ugnį nepadeda niekam. Bet jūs, jie daro savo darbą. Nesakau, kad mus reikia girti, bet reikia suprasti", - teigė specialistas.





Krepsiniozinios.lt ir Alfa.lt

Video rekomendacijos: