K. Maksvytis: dvejos rungtynės Latvijoje ir Lietuvoje – tarsi atkartojimas 1937 ir 1939 metų dvikovų

K. Maksvytis: dvejos rungtynės Latvijoje ir Lietuvoje – tarsi atkartojimas 1937 ir 1939 metų dvikovų

FIBA nuotr.

Lietuvos vyrų rinktinė renkasi į pirmąją treniruočių stovyklą birželio 16 dieną, o jau birželio 26-ąją Kazio Maksvyčio auklėtinius sirgaliai galės pamatyti gyvai. Šiauliuose draugiškose rungtynėse Lietuva susitiks su Latvija.



„Simboliška, kad, švęsdami Lietuvos krepšinio šimtmetį, savo žygį pradedame nuo dvikovų su latviais – pirmaisiais Europos čempionais. Dvejos rungtynės Latvijoje ir Lietuvoje – tarsi atkartojimas 1937 ir 1939 metų dvikovų, – kalbėjo Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis. – Tikimės, kad ir rezultatai bus tokie patys – iškovosime abi pergales.“

Latviai nepateko į 2022 metų Europos krepšinio čempionato finalinį etapą. Tačiau šiemet puoselėja planus pirmą kartą šalies krepšinio istorijoje įveikti Pasaulio čempionato atranką. Latvijos rinktinė atrankos varžybų A grupėje iškovojo 3 pergales bei patyrė vieną nesėkmę ir turi realius šansus patekti į 2023 m. FIBA Pasaulio taurės finalinį etapą.

Nuo 2021 metų latviams vadovauja italų krepšinio specialistas Luca Banchi, o komandoje šiemet tikimasi turėti visus stipriausius krepšininkus: NBA rungtyniaujančius Kristapą Porzingį ir Davį Bertanį bei Europos komandas atstovaujančius Rodioną Kurucą, Dairį Bertanį, Rolandą Šmitą ir kitus.


„Birželio 30 dieną turime labai svarbų atrankos mačą prieš Serbiją, todėl mūsų tikslas maksimaliai pasiruošti šioms rungtynėms, – pabrėžė Latvijos krepšinio asociacijos generalinis sekretorius Kasparas Cyprusas. – Planuojame turėti visus stipriausius žaidėjus ir dvikovoje su Lietuva demonstruoti tikrąjį savo žaidimą.“

Po draugiškų rungtynių Lietuvos vyrų rinktinės laukia du oficialūs mačai – FIBA Pasaulio taurės atrankos varžybos. F grupėje be pralaimėjimų žengiantys lietuviai išvykoje susitiks su Bulgarija, o liepos 4 d. Klaipėdoje priims Čekijos rinktinę.

„Šis atrankos langas bus puiki proga išbandyti ant rinktinės slenksčio esančius žaidėjus. Su čekais išvykoje turėjome atkaklias rungtynes, Klaipėdoje taip pat laukiu sunkios kovos, juolab, kad ir jų komandą bus papildę žaidėjai, kurių lapkritį nebuvo“, – aiškino K. Maksvytis.

Alfa.lt

Video rekomendacijos: