Lietuvos krepšinis pergalių sieks kartu su „Biovela“ (VIDEO)

Lietuvos krepšinis pergalių sieks kartu su „Biovela“ (VIDEO)

LKF nuotr.

Pasiruošimą Europos vyrų krepšinio čempionatui Lietuvos vyrų rinktinė pradeda kartu su nauju generaliniu rėmėju – mėsos gaminių įmone „Biovela“. Ketvirtadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniams susirinkus į pirmąją treniruočių stovyklą, „Krepšinio namuose“ visuomenei buvo pristatytas naujasis Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis rėmėjas – „Biovela“.





Naujų krepšininkų išbandymas

Tarp penkiolikos į šią stovyklą pakviestų krepšininkų, net keturi būsimi rinktinės debiutantai, o daugiau nei pusė kandidatų nėra sužaidę ir dešimties rungtynių Lietuvos rinktinėje. Labiausiai patyrę šios treniruočių stovyklos žaidėjai – du gynėjai Marius Grigonis ir Tomas Dimša. Draugiškose rungtynėse su Latvija (birželio 22 ir 26 dienomis) bei Pasaulio taurės atrankos varžybų lange laukiamas NBA rungtyniaujančio Igno Brazdeikio debiutas su Lietuvos rinktinės apranga.


Lietuviška įmonė rems visą krepšinio piramidę

„Biovela“ – tai lietuviška, stabiliai auganti ir socialiai atsakinga įmonė. O šiandien prie šių skambių epitetų galime drąsiai pridėti ir Lietuvos krepšinio puoselėtoja. Labai džiaugiuosi, kad ilgus metus krepšinį rėmusi „Biovela“, dabar žengia dar didesnį žingsnį į priekį, ženkliai didina paramą ir tampa mūsų generaliniu rėmėju“, – pažymėjo LKF prezidentas Vydas Gedvilas. „Ypač džiaugiuosi, kad sutarėme dėl ilgalaikio bendradarbiavimo. Pasirašyta ilgalaikė trejų metų sutartis, todėl tvirtai tikiu, kad „Biovela“ nuo šiol bus neatsiejama nuo Lietuvos krepšinio pergalių.“

Generalinio rėmėjo „Biovela“ parama bus skiriama ne tik vyrų rinktinei. Pagal sutartį, pagrindinio LKF partnerio skiriamos lėšos taip pat bus panaudotos moterų ir jaunimo rinktinėms bei vaikų krepšinio vystymui.

„Didžiuojamės, kad galime prisidėti prie populiariausio ir giliausias tradicijas Lietuvoje turinčio sporto – krepšinio – tolimesnio vystymo ir, stiprindami partnerystę, tampame generaliniu LKF rėmėju. Tikime, kad bendradarbiavimas padės vystyti krepšinio sistemą ir siekti naujų aukštumų ne tik vyrų, moterų ir jaunimo rinktinėms, bet taip pat padės moksleivių krepšinio lygai auginti naujus ir taip laukiamus talentus“, – pabrėžė „Biovela Group“ generalinis direktorius Audrius Kantauskas.

„Tai mums puiki proga, nes šiemet krepšinis švenčia 100 metų jubiliejų ir tai žymi tarsi naują etapą, kuriame mes visi linkime sportininkams reikšmingų rezultatų. Norime, kad „Biovela“ prekės ženklas ir jos produktai būtų neatsiejama naujų pergalių dalis, o įvairi mūsų produkcija lydėtų didžiausią sirgalių būrį į skaniausias akimirkas.“

Pirmąją šią vasarą treniruočių stovyklą pradedantis vyrų rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis džiaugėsi būsimu ilgalaikiu bendravimu su „Biovela“ bei akcentavo tinkamų pasiruošimo sąlygų svarbą.

„Šią vasarą turime dviejų ciklų pasiruošimą, todėl dalyvaus daugiau krepšininkų, o juos visus sulipdyti į vientisą kolektyvą prireiks ir daugiau laiko, ir tam tikrų sąlygų. Džiaugiuosi, kad prisijungia toks rėmėjas. Tas pavadinimas, esantis ant krūtinės iškart po LIETUVA, jis ir reprezentuoja, ir įpareigoja, tad sieksime pergalių kartu“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Kazys Maksvytis. „Kaip buvęs jaunimo rinktinių treneris, galiu tik patvirtinti, kad didesnė parama jaunimo rinktinėms yra būtina siekiant ne tik pergalių, bet ir ruošiant žaidėjus pagrindinei šalies komandai.“


Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavę Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatai vieningai pažymėjo tinkamų treniruočių sąlygų svarbą siekiant pergalių, o vienas būsimos rinktinės lyderių Marius Grigonis šmaikštavo ir apie rėmėjo logotipo grožį bei tinkamumą.

„Labai puikiai parodomas mūsų greitis, šoklumas. Varžovams bus papildomai pasiųsta atitinkama žinutė,“ – apie ant Lietuvos rinktinės marškinėlių būsiantį „Biovela“ logotipą kalbėjo M. Grigonis.

Šiemet Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė turės itin intensyvią vasarą, kurios metu sužais net trylika oficialių ir draugiškų rungtynių. Pirmasis vasaros varžybų ciklas prasidės birželio 16 d. ir baigsis liepos 4 d., antrasis prasidės liepos 25 d., o baigsis rugpjūčio 30 d., kuomet rinktinė išvyks į Europos vyrų krepšinio čempionatą.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: