K. Maksvytis atskleidė, kad vieta rinktinėje garantuota K. Žemaičiui

K. Maksvytis atskleidė, kad vieta rinktinėje garantuota K. Žemaičiui

Lietuvos krepšinio rinktinė išskrido į Vengriją, kur trečiadienį žais FIBA pasaulio čempionato atrankos rungtynes su šeimininkais.



Prieš skrydį rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis pasidalijo trumpu komentaru. Strategas atskleidė, kad Kristupas Žemaitis nukonkuravo Tomą Dimšą.

„Sunkus sprendimas, kai lieka ypatingai nedaug kandidatų. Prie kiekvieno prisiriši. Žiūrėjome iš praktinės pusės. Pamatėme, kad kartais banguoja žaidimas, reikia geresnio organizavimo, tad nusprendėme vežti tris tikrus įžaidėjus. Vienam įžaidėjui iškritus ar gavus traumą, kad žaidimas nenukentėtų ir toliau neatsilieptų komandos rezultatams. Tai nereiškia, kad Tomas yra blogas žaidėjas. Jis labiau 2-3 pozicijos krepšininkas, o ne tikras įžaidėjas.

Žemaitis yra gana vokalus, gal ne visada pavyksta, bet bando komandai vadovauti, ją sustatyti. Labai kreipėme dėmesį į tai. Jis – tipinis įžaidėjas. Nusprendėme nuimti įtampą nuo gynėjų grandies ir kai pamatėme, kad mums vertėtų vežtis tris įžaidėjus, priėmėme tokį sprendimą“, – pasakojo K. Maksvytis.


Taip pat paaiškėjo, kad trečiadienį Sombathėjuje atrankos mače su Vengrija mūsiškiai žais be Eigirdo Žukausko, kuris sveiksta po traumos.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: