Pasaulio čempionato atrankos antrąjį etapą lietuviai pradėjo sunkia pergale Vengrijoje

Pasaulio čempionato atrankos antrąjį etapą lietuviai pradėjo sunkia pergale Vengrijoje

FIBA nuotr.

Antrąjį atrankos į 2023 m. pasaulio čempionatą etapą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (6-1) pradėjo pergalingai.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje 88:78 (20:21, 22:17, 27:27, 19:13) po gana atkaklios kovos susitvarkė su Vengrijos ekipa (3-4) ir dar žingsneliu priartėjo prie patekimo į kitų metų planetos pirmenybes.

Nors po pertraukos spurtavę lietuviai nutolo dviženkliu atstumu (51:40), šeimininkai atsitiesė ir įsibėgėjus ketvirtajam kėliniui rezultatas tapo lygus – 72:72. Lemiamu momentu lietuvius į priekį timptelėjo Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas ir Marius Grigonis (85:78). Panaikinti šio atotrūkio vengrams jau nebepavyko ir sunkią pergalę šventė lietuviai.

Į pergalę Sombathėjaus mieste Lietuvos rinktinę vedė po 17 taškų surinkę NBA bokštai – J. Valančiūnas ir Domantas Sabonis. M. Kuzminskas pelnė 14 taškų, Rokas Jokubaitis – 12, o M. Grigonis – 11.

Šis mačas tapo oficialiu debiutu su Lietuvos rinktinės marškinėliais Kristupui Žemaičiui. Įžaidėjas per kiek daugiau nei 6 minutes ant parketo taškais nepasižymėjo.

Su Vengrijos rinktine lietuviai susitiks ir kitą savaitę startuosiančio Europos čempionato B grupėje.

Pasaulio čempionato atrankos K grupėje bent trumpam lietuviai šoktelėjo į pirmąją poziciją. Šįvakar dar susitinka bosniai (3-3) su juodkalniečiais (4-2) bei prancūzai (5-1) su čekais (3-3).

Prieš išvyką į Europos čempionatą lietuvių laukia dar vienas atrankos mačas. Šeštadienį Kaune, „Žalgirio“ arenoje, Lietuvos rinktinė mėgins peržengti Juodkalnijos barjerą. Rungtynes nuo 19:30 val. tiesiogiai transliuos TV3 televizija, bilietus galite įsigyti čia.

Lietuva: Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas po 17, Mindaugas Kuzminskas 14, Rokas Jokubaitis 12, Marius Grigonis 11, Rokas Giedraitis 9.

Vengrija: Adamas Hanga 21, Davidas Vojvoda 15, Benedekas Varadi 13, Janosas Eilingsfeldas 9, Zoltanas Perlas 8.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: