Atnaujintas FIBA reitingas: Lietuva liko toje pačioje pozicijoje

Atnaujintas FIBA reitingas: Lietuva liko toje pačioje pozicijoje

FIBA nuotr.

Savo žemynų vyrų krepšinio čempionatus laimėjusios Argentina, Australija ir Ispanija padidino savo pozicijas naujausiame FIBA ​​pasaulio reitinge.



Argentina rugsėjo 12 d. finale 75:73 nugalėjo Braziliją ir iškovojo FIBA ​​„AmeriCup 2022“ titulą, o tai padėjo šoktelėti trimis vietomis aukštyn ir atsidurti ketvirtoje reitingo pozicijoje.

Australų pergalė 75:73 prieš Libaną 2022 m. FIBA ​​Azijos taurės turnyre 2022 m. liepos 24 d. lėmė trečią reitingo vietą – jos taškų kraitis padidėjo nuo ​​691,9 iki 741,1.

Antroji reitingo vieta vis dar priklauso Ispanijai, kuri daugelį nustebino iškovojusi auksą FIBA „​​EuroBasket 2022“ turnyre ir taškų skaičių padidinusi nuo 724 iki 758,9.


Tunisas vis dar naudojasi teigiamu praėjusios vasaros FIBA ​​„AfroBasket 2021“ pergalės poveikiu ir pakilo per septynias pozicijas reitinge, dabar užimdamas 20 vietą.

Ispanija kaip niekad arti JAV

Reitingo viršūnėje išlieka JAV rinktinė, tačiau ji nuo antroje vietoje esančios Ispanijos atitolusi tik nepilnais 2 taškais. Per paskutinius du 2023 m. FIBA ​​pasaulio čempionato atrankos varžybų langus sėkmingai pasirodę ispanai gali užimti pirmąją reitingo vietą. Nuo FIBA reitingo įkūrimo JAV niekada nebuvo nusileidusi iš pirmosios vietos.

Ispanija yra pasaulio čempionė, „EuroBasket 2022“ nugalėtoja ir pateko į 2021 m. olimpinių žaidynių ketvirtfinalį. JAV iškovojo olimpinį auksą, bet „AmeriCup“ turnyre užėmė tik trečią vietą ir nepateko į FIBA ​​2019 m. pasaulio krepšinio taurės ketvirtfinalį.

Europos čempionate 15 vietą užėmusi Lietuvos rinktinė išsaugojo reitinge 8 poziciją.

Alfa.lt

Video rekomendacijos: