K. Maksvytis: „D. Motiejūnas yra vienas tų žaidėjų, kurio akys dega labiausiai“

K. Maksvytis: „D. Motiejūnas yra vienas tų žaidėjų, kurio akys dega labiausiai“

FIBA nuotr.

Trečiadienį Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis paskelbė rinktinės kandidatų sąrašą.



Pasak K. Maksvyčio, pagrindinės rinktinės stovykloje turėtų būti 14 žaidėjų.

„Buvo įvairiausių gandų, kad nemažai žaidėjų nedalyvaus. Surinkome pakankamai gerą sudėtį, kuri gali kovoti dėl aukščiausių tikslų. Pasiruošimą pradėsime su 14 žaidėjų.

Jonas Valančiūnas dar negalės pradžioje dalyvauti kontaktinėse treniruotėse. Taip pat 3–4 žaidėjai iš rezervinės rinktinės papildys mūsų stovyklą. Savaitę vėluos Ignas Brazdeikis, dar neturime tikslaus atsakymo dėl Ąžuolo Tubelio. Klubas ir agentas pažadėjo šią savaitę duoti atsakymą. Jeigu prisijungs prie mūsų, tą galės padaryti kaip J. Valančiūnas – nuo liepos 28 d.


Sunku taip nuspręsti, ar puolimo, ar gynybos komanda bus. Ne visas gynybines sistemas galėsime naudoti rinktinėje, kurias naudojome „Žalgiryje“. Turime nemažai talento puolime, stengsimės išnaudoti savo stiprybes.

Ne visi žaidėjai turėjo stiprius argumentus nebūti rinktinėje, bet tai yra kiekvieno žaidėjo asmeninis reikalas. Nesinori teisti ir vertinti, bet ne visi turėjo svarius argumentus.

Pabandykite pabūti Igno kailyje. Jis praėjusiais metais atvažiavo birželio mėnesį, sudalyvavo pasiruošime, languose, o tada čempionatas bei sezonas „Žalgiryje“. Ilgas sezonas, toli nuo namų, jie vis tiek yra Kanadoje, nors norime, kad būtų Lietuva. Gavosi nemažas krūvis tiek fizinis, tiek psichologinis. Po sezono jis neturėjo laisvų dienų, iš karto važiavo į „Raptors“ stovyklą, dabar dalyvauja kitoje stovykloje. Jo atostogos sutrumpėjo ir davėme jam papildomą savaitę poilsio, kad jis pailsėtų, susitiktų su artimaisiais ir pasiruoštų. Neskubinome sprendimo ir jis galiausiai apsisprendė atvažiuoti.

Donatas Motiejūnas nori žaisti, davė žodį, kad atvažiuos. Noriu tikėti, jog tai jam nesutrukdys pasirašyti naujo kontrakto. Jis turi motyvacijos žaisti rinktinėje šįmet, ir pasisekus sužaisti ir olimpinėse žaidynėse. Jis nori atvažiuoti. Iš balso, tai vienas tų žaidėjų, kurio akys dega labiausiai“, - kalbėjo K. Maksvytis.

Tarp kandidatų šįkart nėra Europos čempionate žaidusių Domanto Sabonio, Roko Giedraičio, Arno Butkevičiaus, Mariaus Grigonio, Martyno Echodo, Luko Lekavičiaus ir Kristupo Žemaičio.

Pagrindinės Lietuvos rinktinės kandidatai į pirmąją pasiruošimo stovyklą turėtų susirinkti liepos 17 d. Palangoje.

Kandidatų sąrašas:

Jonas Valančiūnas, Gytis Radzevičius, Rokas Jokubaitis, Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis, Eigirdas Žukauskas, Margiris Normantas, Donatas Motiejūnas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Donatas Tarolis, Martynas Sajus, Vaidas Kariauskas, Mindaugas Kuzminskas ir Lauryanas Birutis.

Rezervinė rinktinė:



Augustas Marčiulionis, Danielius Lavrinovičius, Laurynas Beliauskas, Gabrielius Maldūnas, Modestas Paulauskas, Tautvydas Baltrušaitis, Einaras Tubutis, Ignas Sargiūnas, Oskaras Pleikys, Deividas Sirvydis, Gytis Nemeikša, Jonas Paukštė, Ąžuolas Tubelis, Matas Jogėla, Mantas Litvinas, Tadas Budrys, Dovydas Giedraitis ir Šarūnas Valunta.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: