D. Motiejūnas: „Nepakeičiamų nėra, Maksvytis pasirinks labiausiai norinčius atstovauti šaliai“

D. Motiejūnas: „Nepakeičiamų nėra, Maksvytis pasirinks labiausiai norinčius atstovauti šaliai“

Monaco nuotr.

Pirmadienį Lietuvos krepšinio rinktinė tradiciškai Palangoje susirinko į pirmąją stovyklą. Čia rinktinė pradės daugiau nei mėnesį truksiantį pasiruošimą pasaulio čempionatui.



Į rinktinę sugrįžo ir Donatas Motiejūnas, kuris pasidalino mintimis.

„Trumpokai atostogavau. iš vienos pusės džiugu, kad sezonas baigėsi kur kas anksčiau nei praėjusiais metais. Porą savaičių pailsėjau, vėliau pradėjau sportuoti ir įeiti į krūvį. Suprantu, kad jau nesu tas 20 metų vaikinas, kūnas į krūvius kitaip reaguos. Aišku, čia darbo bus Virginijau Mikalauskui. Tačiau jis nusimano apie savo darbą ir žino, kaip mane paruošti.

Ant popieriaus kandidatų sąrašas atrodo vienaip, o kaip bus realybėje, pamatysime. Treneris Kazys visada sugeba surinkti labai vieningą, stiprų kolektyvą, manau, šiemet į tai bus smarkiai atsižvelgiama. Treneris pasirinks labiausiai norinčius atstovauti šaliai, nes nepakeičiamų nėra. Kažkas nežaidžia dėl šeimyninių priežasčių, kiti dėl kitų ir aš juos suprantu. Aš pats dėl to nežaidžiau praėjusiais metais. Reikia visus suprasti, ateina nauja karta, nauji žaidėjai, kurie irgi nebus prastesni.


Derybos dėl kontrakto dar nesibaigė, bet artimiausiomis dienomis viskas turėtų eiti į pabaigą. Džiugu, kad klubas suprato rinktinės reikšmę ir svarbą, tiek visai šaliai, tiek man. Panašu, kad liksiu toje pačioje šalyje. Bet kol nesudėti parašai, tvirtai sakyti negaliu. Dar vyksta derybos“, - kalbėjo D. Motiejūnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: