K. Maksvytis: „Reikia užsibrėžti tikslą laimėti kelialapį ir patekti į Olimpiadą”

K. Maksvytis: „Reikia užsibrėžti tikslą laimėti kelialapį ir patekti į Olimpiadą”

FIBA nuotr.

Pirmadienį ištraukti FIBA Olimpinių kvalifikacijos turnyrų burtai lėmė, kad Lietuvos vyrų rinktinė varžysis Puerto Rike vyksiančiame turnyre kartu su Meksika, Dramblio Kaulo Krantu, Puerto Riku, Italija ir Bahreinu. Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis teigiamai vertino burtų rezultatus ir kelia rinktinei tikslą iškovoti Olimpinį kelialapį.



„Reikia pripažinti, kad burtai sėkmingi. Negavome kelių stiprių varžovų iš kitų krepšelių. Iš kitos pusės, visos komandos važiuoja su tikslais patekti į Olimpiadą, visos važiuoja laimėt. Todėl tą sėkmę reikės patvirtinti aikštelėje”, – rezultatus komentavo Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Kalbėdamas apie būsimus varžovus, Lietuvos rinktinės strategas išskyrė Italiją, Meksiką ir Puerto Riką: „Italija – toks varžovas, kurį geriau pažįstame, taip pat, kaip ir Meksika, su kuria žaidėme. Kitos rinktinės, šeimininkų rinktinė, savų sirgalių palaikoma irgi bus pavojinga. Bet šias rinktines mažiau pažįstame. Teoriškai atrodo, kad italai būtų vieni iš pagrindinių pretendentų.”

„Teko bendrauti su kai kuriais žaidėjais ir rinktinė turėtų būti tikrai stipresnė negu pernai. Daugiau žaidėjų turėtų, jeigu bus sveiki, jegu nebus traumų, taip pat teoriškai turėtume surinkt stipresnę rinktinę”, – apie galimą komandos komplektaciją kalbėjo K. Maksvytis.


Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: