Europos čempionato atrankoje Lietuvos rinktinei vadovaus K. Maksvytis (VIDEO)

Europos čempionato atrankoje Lietuvos rinktinei vadovaus K. Maksvytis (VIDEO)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabo sutarimu ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto sprendimu, 2025 m. Europos čempionato atrankos varžybų lange vasario mėnesį rinktinei vadovaus Kazys Maksvytis.



Anksčiau buvo skelbta, kad Kazys Maksvytis pagal sutartį su Kauno „Žalgiriu“ rinktinei gali vadovauti tik vasarą. Todėl artėjančiose „FIBA EuroBasket 2025“ atrankos rungtynėse Lietuvos rinktinės vairą buvo nuspręsta patikėti Vilniaus „Ryto“ strategui Giedriui Žibėnui.

Tačiau gruodžio mėnesį Kaziui Maksvyčiui palikus Kauno „Žalgirį“ ir esant įtemptam Vilniaus „Ryto“ rungtynių tvarkaraščiui, Lietuvos vyrų rinktinės vyr. trenerio poste atlikti pakeitimai.

„Pasikeitus situacijai, Kaziui Maksvyčiui esant laisvam nuo įsipareigojimų klubui, ir taip pat atsižvelgiant į įtemptą Vilniaus „Ryto” sezono tvarkaraštį, priimtas Vykdomojo komiteto sprendimas Europos čempionato atrankos lange rinktinės vadovavimą patikėti Kaziui Maksvyčiui”, – sprendimą aiškino LKF prezidentas Vydas Gedvilas.


„Priimame šį sprendimą labai paprastai. Mano pareigos yra rinktinės asistentas, esu pasiruošęs bet kokiom pareigom. Jeigu reikės Kazį pavaduoti – būsiu pirmas, reikės – būsiu ketvirtu. Nacionalinė rinktinė yra aukščiau visko ir čia jokių ego negali būti, – pažymėjo Giedrius Žibėnas. – Kazys šiuo metu yra laisvas ir gali susikoncentruoti pilnai į pasiruošimą, į skambučius žaidėjams ir tęstinumas patiems žaidėjams yra geriau. O mes esame pasiruošę padėti treneriui viskuo, ko jis paprašytų. Jeigu rungtynėse bus dvi techninės pražangos, esame pasiruošę pavaduoti.”

„Situacija pasikeitus ir turbūt būtų buvę juokinga, jeigu Giedrius, dirbdamas tiek klube, tiek rinktinėje, būtų plėšęsis per dvi vietas, o vyr. treneris būtų viską stebėjęs iš šono, – kalbėjo Kazys Maksvytis. – Turiu dabar laisvo laiko, kurį skirsiu tiek rinktinės atrankos langui, tiek atrankai į Olimpines, skambučiams, susitikimams su žaidėjais, pačiam pasiruošimui. Priėmėm tokį sprendimą ir, manau, kad nuo to rinktinei bus geriau.”

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: