Europos čempionato atrankos mačams – šeši Eurolygos žaidėjai Lietuvos rinktinės sudėtyje

Europos čempionato atrankos mačams – šeši Eurolygos žaidėjai Lietuvos rinktinės sudėtyje

FIBA nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis paskelbė žaidėjų sąrašą, kurie artimiausiame FIBA 2025 m. Europos čempionato lange atstovaus Lietuvai. Šį kartą sąrašas kitoks nei įprastai – prie rinktinės jungiasi Eurolygoje rungtyniaujantis Rokas Giedraitis (Belgrado „Crvena Zvezda“) ir 5 Kauno „Žalgirio“ žaidėjai, su Edgaru Ulanovu priešakyje.



„Tvarkaraštis šįmet sudėliotas palankiai, bus gana didelis tarpas tarp rungtynių klube, todėl tai puiki proga prisijungti prie rinktinės. Pačiam tai geras iššūkis, neprisimenu, ar teko tokioje situacijoje būti. Trumpo pasiruošimo nežinau ar galima vadinti „pasiruošimu“, kadangi būna sudėliojami tik pagrindiniai akcentai per keletą treniruočių. Visgi, turint pažįstamų veidų rinktinėje tai palengvina – treneris žinomas, dalis komandos draugų“,– mintimis dalijosi vyrų rinktinės žaidėjas E. Ulanovas.

Plačiau apie rinktinės sudėtį, artėjantį langą ir apie kelionę Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) K. Maksvytis papasakos pirmadienį (vasario 12 d.) vyksiančioje spaudos konferencijoje.

Verta pažymėti, jog prie vyrų rinktinės dar gali prisijungti ir rankos traumą besigydantis Mindaugas Kuzminskas, tačiau tai priklausys nuo gijimo proceso.


„Sirgalių palaikymas labai svarbus – tai puikus šansas žiemą pamatyti vyrų krepšinio rinktinę žaidžiančią namuose. Mūsų rinktinėje daug žinomų, gero lygio žaidėjų, taip pat ir varžovas turintis gerą komandą“, – kalbėjo E. Ulanovas.

Visi kandidatai:

Ąžuolas Tubelis, Deividas Sirvydis, Dovydas Giedraitis, Edgaras Ulanovas, Gabrielius Maldūnas, Gytis Radzevičius, Laurynas Birutis, Lukas Lekavičius, Margiris Normantas, Martinas Gebenas, Osvaldas Olisevičius, Rokas Giedraitis, Tomas Dimša ir Vaidas Kariniauskas.

Savo ruožtu Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau vasario 22 d. Vilniuje, „Avia Solutions group“ arenoje susikaus su Lenkija, o vasario 26 d. išvykoje lauks dvikova su Estija.



LTU.Basketball

Video rekomendacijos: