D. Itoudis: „Lietuva ir JAV rodo geriausią krepšinį“ (VIDEO)

D. Itoudis: „Lietuva ir JAV rodo geriausią krepšinį“ (VIDEO)

FIBA nuotr.

Pasaulio čempionato C grupėje sunkią pergalę iškovojo Graikijos (2/1) rinktinė. Ji po atkaklios kovos 83:74 palaužė Naujosios Zelandijos (1/2) krepšininkus.



Ši pergalė leido graikams patekti į kitą etapą, kurioje kovos prieš Lietuvą ir Juodkalniją.

Būtent graikai bus pirmieji Lietuvos varžovai L grupėje. Šis mačas vyks penktadienį.

Po mačo Graikijos rinktinės vyr. treneris Dimitris Itoudis pasidalijo mintimis apie antrąjį etapą ir paminėjo Lietuvos rinktinę.


„Esame laimingi, kad patekome į kitą etapą. Graikijos federacijai didelis pasiekimas vien būti pasaulio čempionate. Tačiau tai yra pasiekimas ir kaip komandai. Šioje arenoje turime JAV ir Lietuvos rinktines, kurios kol kas rodė geriausią krepšinį. Turėsime kovoti. Turime dar vieną dieną pasirengti.

Lietuva ir Juodkalnija – labai geros komandos, bet jos turi pliusų ir minusų. Kaip ir mes visi. Džiaugiamės, kad susitiksime su geromis komandomis.

Nesu nustebęs Lietuvos žaidimu. Jie žaidžia kartu antrus metus iš eilės, o kai kurie – daug metų. Kai kurie žaidėjai žaidžia „Žalgiryje” su tuo pačiu trenerių štabu. Jo asistentu yra „Ryto“ treneris. Jie yra kartu ir jie vis geresni. Žinoma, jiems trūksta svarbių žaidėjų, bet komanda puikiai klijuojasi. Mes bandysime surasti jų silpnybes, bandysime kovoti. Ir ne tik bandysime – mes tai padarysime“, – pasakojo graikas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: