K. Maksvytis: „Geros emocijos. Tam ir atėjau čia, kad laimėčiau“ (VIDEO)

K. Maksvytis: „Geros emocijos. Tam ir atėjau čia, kad laimėčiau“ (VIDEO)

LKF nuotr.

Ir toliau nepralaiminti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (4/0) užsitikrino vietą pasaulio čempionato ketvirtfinalyje.



Kazio Maksvyčio auklėtiniai pirmajame J grupės mače 92:67 (20:20, 19:23, 25:15, 28:9) sutriuškino Graikiją (2/2) ir po septynerių metų pertraukos sugrįžo į vieno iš didžiųjų turnyrų stipriausiųjų aštuntuką.

Po mačo rinktinės vyr. treneris K. Maksvytis išskyrė auklėtinių kovingumą.

„Smagu dėl pergalės. Ne viskas klostėsi sklandžiai nuo rungtynių pradžios, sužaidėme dvi skirtingas puses. Pirmoje per daug galvojome ir per mažai darėme, šiek tiek mus apstumdė, neatsakėme į kontaktą ir nukreipinėjome energiją ne ten, kur reikia. Antrojoje pusėje pradėjome gintis iš visų jėgų, su dideliu kontaktu, spausti per visą aikštelę, neduoti priimti paties kamuolio ir varžovai kiek pavargo. Gal turėjo įtakos tai, kad jie viena diena mažiau poilsio turėjo, bet mes žiūrime savo tikslus. Ypatingai smagu, kad komanda nesugriuvo, pasikeitė ir sugrįžo po pertraukos stipresnė


Geros emocijos. Seniai tokių nebuvę. Yra aštuonetas. Tam ir atėjau čia, kad laimėčiau. Smagu girdėti „Tris milijonus“. Žinome, kaip Lietuvoje myli krepšinį, kiek fanų sekioja, kiek žurnalistų atvažiavo. Dvigubai smagu.

Dabar svarbiausios – atkrintamosios rungtynės. Svarbu, kad komanda būtų pasiruošusi atkrintamosioms, kurios nulems patekimą į ketveriukę“, - pasakojo specialistas.

Krepsiniozinios.lt ir LTU.Basketball

Video rekomendacijos: