K. Maksvytis prieš rungtynes su JAV: „Bandysime laimėti, bet galbūt su didesne rotacija“

K. Maksvytis prieš rungtynes su JAV: „Bandysime laimėti, bet galbūt su didesne rotacija“

Sekmadienį įvyks paskutinės Lietuvos rinktinės antrojo etapo rungtynės. Kazio Maksvyčio auklėtiniai dėl pirmos vietos J grupėje susikaus su JAV krepšininkais.



Primename, kad pirmose čempionate rungtynėse mūsiškiai 93:67 sutriuškino Egipto žaidėjus, antrame mače Kazio Maksvyčio auklėtiniai 96:66 nepasigailėjo Meksikos, o trečiame D grupės rungtynėse 91:71 nupūtė Juodkalniją.

Tuo metu antrajame etape lietuviai 92:67 nepasigailėjo Graikijos žaidėjų.

Prieš šias rungtynes savo mintimis pasidalijo rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis.


„Ne kiekvieną dieną žaidžiame prieš JAV rinktinę, prieš geriausius trenerius, geriausius žaidėjus. Bus turbūt labai smagu vien pasivaržyti su jais. Iš kitos pusės, tai yra svarbios rungtynės dėl sąlyginai lengvesnio varžovo ketvirtfinalyje. Bet tuo pačiu reikia ir padalinti jėgas, nes po dviejų dienų jau lauks ketvirtfinalio rungtynės. Bandysime laimėti, bet galbūt su didesne rotacija, kad turėtume jėgų kitoms kovoms.

Be abejo, šis mačas yra ypatingas. Treneriai buvę NBA čempionai, žaidėjai iš „Visų žvaigždžių“ rungtynių ir panašiai. Negalime sakyti, kad tai bus paprastos rungtynės.

Mūsų stiprybės? Mažesnė aikštelė, pagalbos. NBA jie turi trijų sekundžių gynyboje taisyklę. Žaidėjas negali ilgiau 3 sekundžių gintis baudos aikštelėje, tai jie neįpratę taip žaisti, kai mes galime savo didelius žmones atitraukti į baudos aikštelę, galima visai kitaip dvigubinti nei NBA. Aikštelė ir pasikeitusios taisyklės yra privalumai, kurie yra mūsų pusėje“, – sakė K. Maksvytis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: