Per akistatą su lietuviais JAV rinktinė pasiekė rezultatyvumo antirekordą pasaulio čempionatuose

Per akistatą su lietuviais JAV rinktinė pasiekė rezultatyvumo antirekordą pasaulio čempionatuose

FIBA nuotr.

Pasaulio vyrų krepšinio čempionato antrojo etapo rungtynėse su Lietuva JAV rinktinė pasiekė praleistų taškų antirekordą per visą pasirodymų turnyre istoriją.



Kai jau rašėme, sekmadienį per paskutines J grupės rungtynes be pralaimėjimų žygiuojantys lietuviai 110:104 nugalėjo JAV rinktinę, kuriai tai buvo pirmoji nesėkmė turnyre. Iki šiol pasaulio čempionatuose dar nė vienai ekipai nebuvo pavykę amerikiečiams įmesti 110 taškų.

1982 m. pasaulio čempionate amerikiečiai per rungtynes su italais praleido 109 taškus. Dar anksčiau Puerto Riko (1990 m.) ir SSRS (1974 m.) rinktinės į amerikiečių krepšį įmetė po 105 taškus.

Šių metų Pasaulio taurėje geriausią pasirodymą sekmadienį per akistatą su Kazio Maksvyčio auklėtiniais demonstravo gynėjas Anthony Edwardsas, pelnęs 35 taškus. Taip jis pakartojo antrą geriausią JAV krepšininkų rezultatyvumą per vienas rungtynes pasaulio čempionate.


Carmelo Anthony 2006 metais tokį pat rezultatyvumą demonstravo per rungtynes su Italija. Lyderiu išlieka Kevinas Durantas, kuris 2010 metais žaisdamas su Lietuvos rinktine pelnė 38 taškus.

Pirmadienį pasaulio čempionate pertrauka, o antradienį prasidės ketvirtfinalio etapas. Antradienį 11.45 val. pirmosios į aikštelę įbėgs Lietuvos ir Serbijos rinktinės, 15.40 val. susitiks Italija ir JAV.

Trečiadienį 11.45 val. žais Vokietija ir Latvija, o 15.30 val. į mūšį stos kanadiečiai ir slovėnai. Būtent Kanada arba Slovėnija pusfinalyje susikaus su Serbijos ir Lietuvos poros nugalėtoju.

Alfa.lt

Video rekomendacijos: