Pasaulio krepšinio čempionate – ketvirtfinalio mūšiai

Pasaulio krepšinio čempionate – ketvirtfinalio mūšiai

FIBA nuotr.

Planetos vyrų krepšinio pirmenybėse liko aštuonios rinktinės, kurios toliau kaunasi dėl medalių. Ketvirtfinalio dvikovose Maniloje JAV komanda antradienį išbandys jėgas su italais, Lietuvos ekipa tądien – su Serbija, trečiadienį Vokietija – su Latvija, o Kanada su Slovėnija.



Pasaulio čempionate pralaimėjimo skonio iki šiol nepatyrė tik dvi rinktinės – Lietuvos ir Vokietijos. Visi kiti ketvirtfinalio dalyviai yra suklupę po vieną kartą.

Amerikiečių ir italų poros laimėtojas pusfinalyje rungtyniaus arba su latviais, arba su vokiečiais. Lietuvių ir serbų akistatos nugalėtojas kitame etape varžysis su kanadiečių ir slovėnų poros laimėtoju.

Planetos pirmenybėse rezultatyviausiai žaidžia slovėnas Luka Dončičius. Jis vidutiniškai per susitikimą pelno 26,4 taško, bet realizuoja tik 23,8 proc. tritaškių.


Pagal tolimų metimų taiklumą pirmauja Rokas Jokubaitis. Jis iš toli atakuoja net 66,7 proc. tikslumu. Šioje statistikos kategorijoje trečiąją vietą užima Ignas Brazdeikis. Jis pataiko net 61,5 proc. tolimų metimų.

Tarp komandų daugiausia taškų pelno amerikiečiai – vid. 101,4. Antri žengia serbai. Jie renka 100,4 taško. Trečiojoje pozicijoje yra Lietuvos krepšininkai. Jie įmeta 96,4 taško.

Lietuviai tvirtai pirmauja pagal tritaškių taiklumą. Jie realizuoja net 46,4 proc. atakų iš toli. Antra besirikiuojanti Pietų Sudano ekipa atsilieka beveik 6 proc. (40,7 proc.). Lietuvos krepšininkai užima pirmąją vietą ir kovodami dėl atšokusio kamuolio (vid. 44,2).

Krepšinio gerbėjai turės galimybę stebėti visas ketvirtfinalio rungtynes. Svarbiausias FIBA Pasaulio taurės rungtynes rodo TV3 kanalas ir naujienų portalas tv3.lt, o visomis čempionato kovomis gali mėgautis „Go3“ televizijos žiūrovai.

Transliacijų tvarkaraštis

Rugsėjo 5 d.

11.30 val. Lietuva – Serbija („Go3 Sport1“, TV3),


15.25 val. Italija – JAV („Go3 Sport1“, TV3).

Rugsėjo 6 d.

11.30 val. Vokietija – Latvija („Go3 Sport1“, TV3),

15.15 val. Kanada – Slovėnija („Go3 Sport1“, TV3).

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: