M. Grigonis: požiūris į mane šiek tiek pasikeitė, bet tikriausiai tik iki artimiausio prasto mačo (Video)



Marius Grigonis prie profesionalaus vyrų krepšinio pratinasi antrąjį sezoną. Tris medalius su įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėmis laimėjęs kaunietis praėjusiais metais žaidė antroje pagal pajėgumą Ispanijos lygoje, o šiemet kaunasi su geriausiais ACB lygos žaidėjais

– Sergio Rodriguezu, Rudy Fernandezu, Sergio Llullu, Juanu Carlosu Navarro, Marcelinho Huertu ir kitais žvaigždūnais.

Per 8 turus lietuvis sužaidė vos 3 prastesnius susitikimus, o likusiuose buvo vienas pagrindinių savo atstovaujamos Manresos „La Bruixa d'Or" (1/7) ekipos lyderių. 20-metis į Malagos „Unicaja" krepšį įmetė 12, Andoros „Morabanc" – 14, Bilbao „Basket" ir Las Palmo „Gran Canaria" – po 13 taškų. Dėmesį kaustantį pasirodymą gynėjas surengė lapkričio 22 dieną, kai mače su San Sebastiano „Gipuzkoa Basket" pelnė 25 taškus (7/10 tritaškiai) ir surinko 24 naudingumo balus. Šį vakarą jo ekipa namuose susitiks su Badalonos „Joventut" krepšininkais.

Bendraudamas su naujienų portalu Alfa.lt M. Grigonis išlieka realistas: „Iš manęs šiemet ir nebuvo per daug tikimasi. Gal po poros sėkmingesnių rungtynių požiūris šiek tiek pasikeitė, bet tikriausiai tik iki artimiausio prasto mačo", - šypteli jis.



Pajėgiausiame Europos nacionaliniame čempionate besigrūdinantis ir keliose pozicijose galintis žaisti jaunuolis tikisi toliau išlikti vienas svarbesnių Manresos klubo žaidėjų bei neslepia, kad Ispanijoje tenka susidurti su kitokiu, žymiai laisvesniu gyvenimu būdu, kurį propaguoja vietiniai gyventojai.

Išskirtiniame interviu Marius pasidalino ir savo svajone - atskleidė, kur norėtų būti dar po 5 metų.

Po praėjusio sezono sakei, kad tokių atsipūtusių žmonių kaip Ispanijoje dar niekada nebuvai matęs. Nuomonė iškeliavus į kitą komandą ir miestą nepasikeitė? – paklausėme gynėjo.

Manau, kad ir į kokį miestą Ispanijoje važiuotum, vis tiek būtų daugmaž tas pats. Žmonės niekur neskuba, gyvena lėtesniu ritmu nei aš esu įpratęs (šypsosi).

Esi universalus ir atletiškas žaidėjas, turintis didelį apgaulingų judesių arsenalą, stabilų metimą. Kokioje pozicijoje tave mato komandos treneris?

Šiuo metu tapau visišku metiku. Anksčiau to kažkaip nebūdavo. Esu statomas į gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo poziciją, o ateityje mane treneris labiau mato kaip antrąjį numerį.

Legionieriai dažniausiai būna visa galva geresni už vietinius žaidėjus. Ar jauti, kad valdyba ir sirgaliai iš tavęs ir kitų užsieniečių visada reikalauja gero žaidimo?


Šiais metais mūsų komandoje daugiau užsieniečių nei vietinių žaidėjų – jų tik keli. Tikrai nesijaučiu, kad esu po padidinamuoju stiklu. Iš manęs šiemet ir nebuvo per daug tikimasi. Gal po poros sėkmingesnių rungtynių požiūris į mane šiek tiek pasikeitė, bet tikriausiai tik iki artimiausio prasto mačo (šypsosi).

Demonstruoji savo bendraamžiams nebūdingą stabilumą. Galbūt prie to prisideda individualus darbas po treniruočių?

Manau, viskas susideda į vieną – individualus darbas, sėkmė ir noras. Tikiuosi ir toliau išlikti svarbesniu ekipos žaidėju.


Ar pirmąją ir antrąją Ispanijos lygas skiria milžiniška praraja? Turiu omenyje meistriškumą, klubo vadovų požiūrį, finansus ir t.t.

Meistriškumo atžvilgiu skirtumas tikrai didelis. Pirmi mačai man sekėsi labai sunkiai, nes tiesiog nebuvau patyręs tokio aukšto krepšinio lygio. Mūsų klubas mažas, turbūt pats mažiausias visoje ACB lygoje, taigi mūsų biudžetas taip pat atitinkamas. Kartais būna visokių smulkmenų, kurios erzina, bet iš esmės viskas yra gerai.

Prieš pora sezonų Vytenis Čižauskas žaidė Valjadolido komandoje ir tik vėliau pripažino, kad didžiąją sezono dalį negavo nė vienos algos. Su panašiomis problemomis esi susidūręs Hueskoje ar dabar Manresoje?


Su finansinėmis problemomis tenka susidurti kiekvienais metais, bet tikrai ne tokiom rimtom, kai atlyginimas nemokamas visus metus. Praėjusį sezoną vėlavo paskutinės 4 algos, bet buvo atsiskaityta iki galo. Šiemet kol kas viskas gerai. Galbūt yra savaitės ar dviejų vėlavimai, bet taip turbūt yra visur.

Ar jaučiama priešprieša tarp katalonų ir ispanų? Jei taip, kuo ji pasireiškia?

Gal kažkokia priešprieša ir yra. Katalonai siekia nepriklausomybės, ispanai jos nesuteikia, bet tikrai nėra taip, kad vieni kitų vengtų ir panašiai.


Tiek praeitais metais, tiek šiais, įsijungus televiziją, gali pamatyti vieną ir tą patį – Katalonija siekia nepriklausomybės, vyksta įvairūs protestai. Domiuosi tuo tiek, kiek išgirstu iš pašalinių kalbų.

Kokia situacija su Kauno „Žalgiriu"? Ar tavo sutartis su klubu jau baigėsi?

Su „Žalgiriu" sutarties neturiu. Praėjusį sezoną buvau paskolintas, o šiais metais pasirašiau kontraktą su Manresos klubu.


Kur save norėtum matyti po 5 metų?

Po 5 metų jau tikrai norėčiau žaisti stiprioje ir stabilioje Eurolygos komandoje. Aišku, čia tik mano norai, o kaip bus realybėje sužinosim po 5 metų (šypsosi).

{youtube width="500"}LGBpryvxN_4{/youtube}


{youtube width="500"}yzxNZUmwBwk{/youtube}

{youtube width="500"}Qv9nDOVHWiQ{/youtube}


alt






Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: