V. Fridzonas: pajėgiausios sudėties Rusijos rinktinė patenka į Europos geriausiųjų ketvertą

Eurocup nuotr.

Sankt Peterburgo "Zenit" naujokas bei ilgametis Rusijos nacionalinės komandos gynėjas Vitalijus Fridzonas pareiškė, kad jo šalies rinktinė yra tarp geriausių Europos ekipų.



"Kovinėje sudėtyje patenkame į mūsų žemyno pajėgiausiųjų penketą, į Europos krepšinio elitą, - teigia 2011 metų Europos čempionato bei Londono olimpiados prizininkas. - Jūs patys tai matėte "Eurobasket 2017". Mums tuomet pritrūko visai nedaug iki patekimo į finalą. Pusfinalyje su serbais ir mače dėl trečiosios vietos su ispanais kovojome kaip su lygiais.

Šiuo metu jau kitos mintys apie Tokijo olimpiadą. Tiesa, karantino metu kartojo senas rungtynes per televiziją, tad šiek tiek įkvėpiau nostalgijos. Buvo puikūs laikai, ir komandą buvome surinkę rimtą.

Pirmiausia, ji buvo labai draugiška, mes ją taip ir vadinome - "draugų komanda". Antra, jos branduolys buvo pačiame jėgų žydėjime - po 27-30 metų."


Pasaulio čempionate Kinijoje rusai užėmė dvyliktą vietą, tačiau jiems negalėjo atstovauti trys didžiausios žvaigždės - Aleksejus Švedas, Timofejus Mozgovas ir Dmitrijus Kulaginas.

Paties 34 metų 196 cm ūgio gynėjo rodikliai buvo jau ne tokie solidūs - 6,6 pelnyto taško (30 proc. trit.), 2,4 atkovoto bei 1,6 perimto kamuolio, 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir 6,6 naudingumo balo per 23 minutes.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: