„Rytas“ į „Jeep“ arenos palubes iškėlė Ch. Eidsono marškinėlius

„Rytas“ į „Jeep“ arenos palubes iškėlė Ch. Eidsono marškinėlius

LKL nuotr.

Ketvirtadienio vakare Vilniaus „Ryto“ komanda pagerbė klubo legendą Chucką Eidsoną - „Jeep“ arenos palubės iškelti jo marškinėliai.



„Ačiū visiems. Noriu padėkoti ir komandos draugams, kurie man buvo kaip broliai. Man tai yra ypatinga akimirka, nes čia yra ir mano šeima. Visi žino, kad nemėgstu daug kalbėti, bet visiems noriu pasakyti, kad čia yra mano širdies dalis“, – dėkojo legenda.



Vienas geriausių Lietuvoje žaidusių legionierių savo karjerą „Ryto“ komandoje pradėjo 2007 metais, kur ko ne iškart tapo vienu iš komandos lyderių, o jau 2008-2009 m. sezone su auksine komanda pademonstravę tvirtą charakterį laimėjo visus penkis turnyrus, kuriuose dalyvavo: Europos taurę, Lietuvos krepšinio lygą, Lietuvos taurę, Baltijos krepšinio lygą ir Baltijos lygos Prezidentų taurę.



Į daug skambių pergalių Vilniaus „Rytą“ vedęs amerikietis 2008-2009 m. sezono metu Europos taurėje pelnė 232 taškus ir ant parketo praleido 515 minučių. Iš Vilniaus 2009 m. legionierius persikėlė žaisti į Tel Avivo „Maccabi“, vėliau savo karjerą tęsė tokiuose klubuose kaip „Barcelona“ ir „Unics“. Savo karjerą krepšininkas baigė 2014 m.

2023 metais Chuckas Eidsonas, dar kitaip vadinamas generolu, Lietuvos krepšinio aistruolių sprendimu buvo įtrauktas į LKL 30 geriausių visų laikų krepšininkų sąrašą. Be jo į šį trisdešimtuką pavyko prasibrauti tik dar vienam legionieriui – T. Beardui.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: