P. Motiejūnas pasisakė apie rusų komandų sugrąžinimą į Eurolygą

P. Motiejūnas pasisakė apie rusų komandų sugrąžinimą į Eurolygą

LKL nuotr.

Eurolygos generalinis direktorius Paulius Motiejūnas davė interviu Ispanijos žiniasklaidai bei išvardijo klubus, kurie gali kitame sezone užleisti vietą Europos taurę laimėjusiai Paryžiaus „Paris“ komandai.



Anot P. Motiejūno, kol kas didžiausia grėsmė pakibusi virš Berlyno ALBA, Bolonijos „Virtus“, Belgrado „Partizan“, Belgrado „Crvena Zvezda“ ir „Valencia“ komandų.

„Kiekviena iš tų komandų turi po vienodai galimybių likti Eurolygoje. Mums jos yra lygios ir kartu bendradarbiaujame bei sprendžiame šį klausimą. Galutinį sprendimą priims mūsų partneriai“, - teigė P. Motiejūnas.

P. Motiejūnas atskleidė, kad galutinis komandų sąrašas paaiškės po Eurolygos finalo ketverto, birželį.


Lietuvis taip pat pasisakė ir apie rusų komandas turnyre.

„Pozicija šiuo klausimu yra labai paprasta - kol vyks karas Ukrainoje, tol rusų komandų turnyre nebus. Būtų neįmanoma užtikrinti saugumo. Kai viskas pasibaigs, tada galėsime diskutuoti apie rusų ekipų sugrąžinimą“, - kalbėjo mūsiškis.

Pasak P. Motiejūno, sprendimas dėl Dubajaus projekto dar nėra priimtas.

„Galutinio sprendimo dėl Dubajaus ekipos žaidimo Eurolygoje jau kitą sezoną dar neturime. Eurolygai tai būtų didelis žingsnis į priekį, bet reikia neskubėti ir žengti žingsnį po žingsnio. Toliau analizuosime galimybes, situaciją“, - pasakojo P. Motiejūnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: