P. Jankūnas: „Komandinėje gynyboje turime dirbti kaip laikrodis“ (VIDEO)

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ (5-6) duobė Eurolygoje vis gilėja – Martino Schillerio auklėtiniai namuose 75:83 (15:23, 17:22, 19:21, 24:17) nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“ (6-2) ekipai su Artūru Gudaičiu ir patyrė penktą iš eilės pralaimėjimą.



Apie rungtynes kalbėjęs klubo kapitonas Paulius Jankūnas sakė, kad vėl kartojosi tos pačios klaidos.

„Rungtynės vėl nepasisekė. Kaip ir paskutinės trys turbūt, kai tos pačios klaidos, kai jau atsilikome dvidešimt taškų. Tai čia yra didžiausia problema. Šlubuoja gynyba, ypač kai komandiškai ginamės, tai pagalbos nebuvo iš kitų, tai dar kas blogai. O po to, kai prisivijome, tai nelabai kažką daug reiškia.

Po to gale, kai prisivijome, nemanau, kad kažką daug ką reiškia, kai pradedame trečią kėlinį su trimis tritaškiais. Turėjome planą viską keistis, jie negalėjo išsimesti tokių metimų, bet kaip šį sezoną dažnai būna, taip jau nutinka.


Eurolygoje visi yra profesionalai, aukšto meistriškumo žaidėjai. Gal ne viską eina numatyti, bet komandinis susikalbėjimas turi būti. Komandinė gynyba yra visų penkių darbas, kur vienas kitam padedame. Tiek rungtynių pralaimėjus tą komandinė gynybą turi gerėti. Puolimu laimėsi tik vienas kitas rungtynes.

Treneriui neturiu pastabų. Tiesiog manau, jog reikėjo agresyviau gintis, ką po truputį ir padarėme. Kai toks rezultatas, tai turi aktyvinti gynybą, o ne puolimu bandyti prisivyti varžovus“, - pasakojo kapitonas.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: