Sostinės krepšinis vienijasi – „Rytas“ tapo „Kibirkšties“ dalininku

Sostinės krepšinis vienijasi – „Rytas“ tapo „Kibirkšties“ dalininku

RytasVilnius.lt nuotr.

Šią savaitę Vilniaus „Rytas“ po savo sparnu priėmė ir oficialiai tapo Vilniaus „Kibirkšties“ klubo dalininku. Nuo šiol „Rytui“ priklausys pusė sostinės moterų komandos akcijų.



Siekiant sujungti ir stiprinti Vilniaus krepšinio piramidę bei laikytis bendros tęstinumo linijos, „Rytas“, dalininkų sprendimu, jau prieš mėnesį ėmėsi „Kibirkšties“ vadybos.

„Norime konsoliduoti visą Vilniaus profesionalų krepšinį ir siekiame judėti ta kryptimi – pirmiausia turėti aiškią krepšinio struktūrą sostinėje pradedant nuo jauniausių sportininkų iki vyrų bei moterų komandų. Šie maži žingsniai laikui bėgant turėtų duoti teigiamų rezultatų ir pakelti „Kibirkštį“ į dar aukštesnį lygį sportine ir vadybine prasme bei taip padėti moterų ekipai dar labiau garsinti Vilniaus ir mūsų šalies vardą tarptautiniame fronte“, – sako Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Taip pat „Kibirkštyje“ bus suformuota klubo valdyba, kurios vieni iš pagrindinių tikslų – ne tik sėkmingi sportiniai ir vadybiniai rezultatai, bet ir aiški struktūra bei finansinė atskaitomybė.


„Žinoma, kad Vilniaus moterų komandai, kaip ir vyrų, yra keliami aukščiausi tikslai, todėl tikimės ateinančiais metais išvesti „Kibirkštį“ į europinį turnyrą ir sustiprinti šio klubo sporto vadybos sritį, – apie moterų komandos siekius kitame sezone kalbėjo „Ryto“ valdybos pirmininkas Darius Gudelis. – Iš „Ryto“ pusės sieksime užtikrinti sklandžią „Kibirkšties“ integraciją, taip pat tinkamus komercinius ir marketingo tarpusavio procesus, kurie leis abiems klubams glaudžiai ir efektyviai dirbti kartu bei siekti geriausių rezultatų.“







RytasVilnius.lt

Video rekomendacijos: