Neramiai laukiant vasaros: aiškėja, kokia yra R. Šmito sutarties išpirkos suma

Neramiai laukiant vasaros: aiškėja, kokia yra R. Šmito sutarties išpirkos suma

Zalgiris.lt nuotr.

Praėjusią vasarą Kauno „Žalgirio“ gretas papildė Latvijos rinktinės aukštaūgis Rolandas Šmitas, kuris su kauniečiais sudarė dvejų metų kontraktą.



Latvis greitai pritapo prie naujos komandos ir iškart tapo vienu jos lyderių.

Puolėjas Eurolygoje vidutiniškai per 24 minutes pelno po 10,2 taško, atkovoja po 5 kamuolius, atlieka po 1 rezultatyvų perdavimą bei renka po 9,9 naudingumo balo.

Tuo tarpu LKL lygoje R. Šmitas per 19 minučių įmeta po 8,9 taško, sugriebia po 3,7 kamuolio, atlieka po 1,7 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 7,6 naudingumo balo statistiką.

Kaip jau rašėme, šį sezoną R. Šmitas uždirbs apie 550 tūkst. eurų. Tuo metu antrąjį sezoną latvio sąskaitą turėtų papildyti apie 600 tūkst. eurų.



Tai reiškia, kad aukštaūgis per dvejus metus iš „Žalgirio“ ekipos uždirbs apie 1 mln. 150 tūkst. eurų.

Krepsiniozinios.lt žiniomis, R. Šmito rinkos vertė šiuo metu jau yra apie 800 tūkst. eurų, o sezonui pasibaigus, jį gali dar labiau padidėti.

Nėra abejonių, kad R. Šmitas atkreipė ir kitų Eurolygos ekipų dėmesį, o šią vasarą „Žalgiriui“ gali būti sunku išlaikyti krepšininką savo gretose.

Naujausiomis žiniomis, R. Šmito kontrakte yra galimybė išpirkti aukštaūgį.

Tiesa, komandos kitą vasarą norinčios prisivilioti latvį turės plačiai atverti piniginę. Krepšininko išpirkos suma svyruoja nuo 100 iki 150 tūkst. eurų.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: