Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo „Clippers“ žvaigždė

Paskutiniu JAV rinktinės žaidėju tapo „Clippers“ žvaigždė

Paskutiniu JAV rinktinės krepšininku dvyliktuke Paryžiaus olimpiadai tapo Los Andželo "Clippers" žvaigždė Kawhi Leonardas.



Antradienį buvo paskelbta, kad šalies krepšinio federacija jau apsisprendė dėl 11 žaidėjų – rinktinėje vietos garantuotos Stephenui Curry, LeBronui Jamesui, Anthony Davisui, Kevinui Durantui, Devinui Bookeriui, Jaysonui Tatumui, Jrue Holiday, Joeliui Embiidui, Tyrese’ui Haliburtonui, Anthony Edwardsui ir Bamui Adebayo.

Kiti kandidatai į paskutinę vietą sudėtyje buvo Paulas George’as, Paolo Banchero, Mikalas Bridgesas ir Jalenas Brunsonas.

Rinktinės vadovui Grantui Hillui K.Leonardo atsakymo teko laukti ilgiausiai, kadangi atletas gydosi traumą i uždelsė su atsakymu.


Šiame NBA lygos sezone 32-ejų 201 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 34 minutes rinko 23,7 taško (41,7 proc. trit.), atkovojo 6,1 bei perėmė 1,6 kamuolio ir atliko 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

JAV rinktinė Paryžiuje C grupėje susitiks su Serbijos, Pietų Sudano ir atrankos Puerto Rike nugalėtojais, kuriais gali tapti lietuviai.

Olimpinės žaidynės prasidės liepos 26 dieną, o krepšinio turnyras vyks liepos 27 – rugpjūčio 10 dienomis.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: