K. Irvingą rasizmu apkaltinęs ESPN žurnalistas: jei pasakysite, kad jis kvailelis, būsite teisūs

Populiarus ESPN laidų vedėjas Willas Cainas, kuris save vadina konservatyvi asmenybe sporte, kritiškai atsiliepė apie NBA superžvaigždės Kyrie Irvingo rodomą iniciatyvą ir apkaltino jį rasizmu.



Priminsime, kad Bruklino "Nets" įžaidėjas pasiūlė NBA krepšininkams atsisakyti žaisti atnaujintame sezone Orlande, kad galėtų aktyviau dalyvauti protestuose, o taip pat pasisakė už naujos lygos sukūrimą.

"Kyrie veda mus netinkama linkme. Esmė tokia: jei negalime turėti sąžiningo pokalbio apie idėjų pagrįstumą kiekviename kelio etape, jei yra kažkokie prieštaravimai ar klausimai šių idėjų pagrįstume, tai tu rasistas, tau su galva negerai, - aiškina W.Cainas. - Noriu, kad paklausytumėte, apie ką kalba Irvingas, o tuomet man pasakytumėt: tai yra būtent tai, kuo jūs norite sekti?

Antraštė buvo tokia: "Irvingas kalba apie žaidėjams priklausančią NBA". Kyrie Irvingas kalba apie atsiskyrimą. Kyrie Irvingas kalba apie segregaciją. Kyrie Irvingas kalba apie rasizmą, tačiau iš tiesų pasisako už šiuos reiškinius.


Mes apsisukome 180 laipsnių kampu. Tai priešinga kryptis. Mes atsiskiriame vieni nuo kitų menkų skirtumų pagrindu. Tai tokia dabartinė dienotvarkė?

Žinau, jūs pasakysite: "Tai juk Kyrie Irvingas, jis kvailelis". Ir būsite teisūs. Jūs būsite visiškai teisūs. Bet "Instagram" įraše su šiomis idėjomis - pusė milijono "like'ų".





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: