Sh. O'Nealas neliko sužavėtas L. Dončičiaus lemiamu metimu: „Mes jau esame tai matę anksčiau“

Nepaisant abejonių dėl traumą patyrusio Luka Dončičiaus išėjimo į aikštę, 21-erių slovėnas ne tik pasirodė ant parketo, bet ir apstulbino savo pasirodymu. Būtent jo pergalingas tritaškis atnešė Dalaso „Mavericks“ ekipai antrąją pergalę Vakarų konferencijos pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo serijoje prieš Los Andželo „Clippers“ – 135:133 (24:34, 34:32, 35:19, 28:36, 14:12).



Slovėnas  per 46 minutes surinko 43 taškus (14/21 dvit., 4/10 trit., 3/5 baud.), 17 atkovotų kamuolių, 13 rezultatyvių perdavimų, 2 perimtus kamuolius, bloką ir 7 klaidas.

Vos ketvirtose savo karjeros atkrintamųjų varžybų rungtynėse žaidęs Luka tapo antruoju krepšininku NBA istorijoje per šį trumpą laikotarpį spėjusiu surinkti bent du trigubus dublius.

Be taškų rekordo, Luka pagerino ir pataikytų metimų iš žaidimo (18) bei sužaistų minučių asmeninius rekordus.


Jis tapo ir pirmuoju mažiausiai 43-17-13 statistinę eilutę atkrintamosiose varžybose užfiksavusiu žaidėju NBA istorijoje.

Šis pasirodymas nesužavėjo NBA legendos Shaquille‘o O‘Nealo. Jis pripažino, jog slovėnas yra geras žaidėjas, tačiau jis pažymėjo, kad tai ne pirmas kartas, kai pataikomas lemiamas metimas.

„Tai vienas geriausių jausmų, kokius esu patyręs krepšinio aikštelėje. Tikrai išskirtinis metimas.

Taip, Luka yra puikus, bet aš jau esu tai matęs. Reikėtų šiek tiek nusiraminti. Jis šaunus, jis gali žaisti, nenoriu iš jo nieko atimti. Bet faktas, kad tokių dalykų esame matę ir anksčiau“, – laidoje „Inside of NBA“ kalbėjo 48-erių metų keturiskart NBA čempionas.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: