L. Dončičius: manęs negalima lyginti su L. Birdu

L. Dončičius: manęs negalima lyginti su L. Birdu

NBA lygos ir Slovėnijos krepšinio žvaigždė bei Dalaso "Mavericks" lyderis Luka Dončičius prisipažino žiūrėjęs daug įrašų su Larry Birdo žaidimu, tačiau nelygintų savęs su Bostono "Celtics" legenda.



"Taip, kai kurių panašumų yra, tačiau nepasakyčiau, kad mane galima lyginti su Larry Birdu. Jis taip daug pasiekė savo karjeroje.

Man dar daug reikės įrodyti, turėsiu daugybę rungtynių. Tiesiog noriu toliau žaisti ir gauti malonumą iš krepšinio", – teigia slovėnas.

L.Dončičų su L.Birdu pradėjo nuolat lyginti nuo jo debiuto NBA lygoje 2018 metais, o pastaruoju metu tokių komentarų dar pagausėjo.


Šiame sezone 22-ejų 201 cm ūgio gynėjas vidutiniškai per 35 minutes pelno 28,5 taško (35,1 proc. trit.), atkovoja 8,4 bei perima po 1 kamuolį ir atlieka po 9 rezultatyvius perdavimus.

L.Birdas visą savo karjerą (1979 - 1992 m.) praleido vilkėdamas "Celtics" marškinėlius, po 3 kartus tapo čempionu bei MVP, dalyvavo 12-oje "Visų žvaigždžių" rungtynių, laimėjo 3 tritaškių konkursus, susižėrė gausybę kitų apdovanojimų, tarp jų - ir 1992 metų olimpinį auksą su JAV "Svajonių komanda".

Viso NBA lygoje 206 cm ūgio puolėjas sužaidė 897 rungtynes, vidutiniškai per 38 minutes rinko 24,3 taško (37,6 proc. trit.), atkovojo po 10 bei perėmė 1,7 kamuolio ir atliko 6,3 rezultatyvaus perdavimo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: