„Wizards“ naujokas iš Izraelio D. Avdija nepasmerkė M. Leonardo dėl antisemitiško pasisakymo

„Wizards“ naujokas iš Izraelio D. Avdija nepasmerkė M. Leonardo dėl antisemitiško pasisakymo

Vašingtono "Wizards" naujokas iš Izraelio Deni Avdija pasisakė dėl daug triukšmo sukėlusio buvusio Majamio "Heat" centro Meyerso Leonardo antisemitinio pasisakymo, kuris buvo daugelio viešai pasmerktas.



"Jei sąžiningai, nelabai noriu į tai lįsti. Tačiau man atrodo, kad Meyersas neturėjo blogų ketinimų.

Jis padarė klaidą, mes tai suprantame. Jo žodžiai nepriimtini. Tačiau žinau, kad jis yra geras vaikinas ir ne tai turėjo omenyje. Tikiuosi, jis suvokė klaidą", – pareiškė D.Avdija.

Debiutiniame NBA lygos sezone 20-metis 206 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 22 minutes renka 6,3 taško, atkovoja 4,7 kamuolio ir atlieka 1,3 rezultatyvaus perdavimo.


M.Leonardas buvo suspenduotas, kol "Heat" atliks patikrinimą. NBA viešai pasmerkė pjo poelgį, o didžiosios kompiuterinių žaidimų gamintojos nutraukė bendradarbiavimą su krepšininku.

Praėjusio sezono pabaigą ir didžiąją šio dalį dėl peties traumos praleidęs krepšininkas "Twitch" platformoje žaidimo "Call of Duty" metu ne kartą vartojo necenzūrinę leksiką, o taip pat ištarė žydus itin įžeidžiantį žodį "kike".

Vėliau M.Leonardas išplatino viešą atsiprašymą, tačiau nepasitenkinimo banga vis kilo, galiausiai lyga jam skyrė piniginę baudą.

Priminsime, kad jis išgarsėjo atsisakydamas priklaupti ant kelio solidarizuojantis su "Black Lives Matters" judėjimu.

Šiame NBA lygos sezone 29-erių 216 cm ūgio centras spėjo sužaisti vos trejas rungtynes, kuriose vidutiniškai per 10 minučių įmesdavo 3,3 taško ir atkovodavo 2,3 kamuolio.

Vakar "Heat" jį ir naujokų biržos antrojo rato šaukimą išmainė į Oklahomos "Thunder" už 35-erių veteraną Trevorą Arizą.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: