K. Pangosas nektina pereiti nei į CSKA, nei į kitą Europos klubą

K. Pangosas nektina pereiti nei į CSKA, nei į kitą Europos klubą

Stopkadras nuotr.

Kauno "Žalgirio" marškinėlius 2016 - 2018 m. vilkėjęs ir dukart Lietuvos čempionu tapęs Kevinas Pangosas pasiekė savo tikslą – rungtyniaus NBA lygoje ir neketina jo atsisakyti, nors jo vaidmuo už Atlanto ir yra visai ne toks, kokio tikėjosi.



Slovėnijos pasą turintis kanadietis su Klivlando "Cavaliers" pasirašė dvejų metų trukmės kontraktą. Krepšininkas per šį laikotarpį turėtų uždirbti 3,5 mln. JAV dolerių, iš kurių visiškai garantuoti yra 1,67 mln. už pirmąjį sezoną.

NBA lygoje atakų organizatorius sužaidė 22 rungtynes, vidutiniškai per 7 minutes įmeta 1,8 taško ir atlieka 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Anksčiau buvo skelbiama, kad dar prieš sezoną K.Pangosą aktyviai viliojęs Maskvos CSKA neseniai jam dar pagerino pasiūlymą.


Visgi "Metaratings", remiantis žaidėjo aplinkos informacija, pranešė, kad atletas nesirengia keltis nei į Maskvą, nei į bet kokį kitą Europos klubą, nežiūrint į tai, kad "Cavaliers" gretose gauna itin mažai žaidybinio laiko, o atėjus blėstančiai NBA žvaigždei Rajonui Rondo jo vaidmuo gali dar labiau sumenkti.

Palikęs Kauną K.Pangosas išvyko į Barselonos "Barceloną", kur jam atsiskleisti sutrukdė tiek traumos, tiek tuomečio vyriausiojo trenerio Svetislavo Pesičiaus nepasitikėjimas.

Visu ryškumu gynėjas sužibėjo praėjusiame sezone, kai papildė "Zenit" gretas. Su Rusijos klubu jis pateko į Eurolygos ketvirtfinalį, kuriame per plauką sensacingai neeliminavo "Barcos", buvo išrinktas į turnyro pirmąjį simbolinį penketą bei laimėjo VTB Vieningosios lygos reguliarųjį sezoną.

Eurolygoje K.Pangosas vidutiniškai per 29 minutes įmesdavo 13,5 taško (52,2 proc. dvit., 39 proc. trit.), sugriebdavo po 2 kamuolius, atlikdavo 6,7 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 14,8 naudingumo balo.

Panašūs 29-erių 185 cm ūgio įžaidėjo rodikliai buvo ir Vieningoje lygoje – 12,5 pelnyto taško (47,1 proc. dvit., 42,3 proc. trit.), 1,9 atkovoto kamuolio, 6,8 perdavimo ir 14,1 efektyvumo balo per 25 minutes.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: